Η νέα BMW Σειράς 1  παρουσίαστηκε στην Ελλάδα, τέσσερις μήνες πριν το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου. Στην εξωτερική του εμφάνιση του το εντυπωσιακά επίπεδο μπροστινό μέρος που βρίσκεται πλέον πολύ πιο κοντά στο δρόμο σε σχέση με της προκατόχου της, Το νέο μοντέλο έχει μήκος ο 4.361 mm, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 mm. Το πλάτος του οχήματος είναι 1.800 mm, και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 mm στα 1.459 mm.

Στάνταρ είναι οι προβολείς LED που διαθέτουν εντυπωσιακά κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας. Το προαιρετικό πακέτο M Sport Package και ο προαιρετικός εξοπλισμός M Sport Design που διατίθενται με το λανσάρισμά της στην Ευρώπη καθιστούν τη νέα BMW Σειρά 1 ακόμα πιο δυναμική.

Η ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού της νέας BMW Σειράς 1, που δεν περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις (στάνταρ), διαμορφώνει μια σύγχρονη πολυτελή ατμόσφαιρα με σπορ πινελιές και γενναιόδωρους χώρους για έως και πέντε επιβάτες. Τα νέας σχεδίασης καθίσματα προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης στα μακρινά ταξίδια. Προαιρετικά διατίθενται σπορ καθίσματα στην έκδοση Econeer με καλύμματα και επένδυση από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, καθώς και σπορ καθίσματα M.

Η εφαλτήρια εκδοχή είναι η  120, που έχει κάτω από το καπό τον 1.500άρη τρικύλινδρο τούρμπο των 170 ίππων και 280 Nm. Κοστίζει από  28.960 ευρώ, με τον στάνταρ εξοπλισμό να περιλαμβάνει φώτα LED, 17άρες ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, θερμαινόμενα καθίσματα, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης, σύστημα πολυμέσων με Android Auto και Apple CarPlay, συναγερμό και Driving Assistant.

Η ντίζελ 120d και απόδοση 163 ίππους, στοιχίζει 35.960 ευρώ. Η παραγωγή και των δύο αυτών εκδόσεων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο του 2024

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW M135 xDrive με σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης. Η συγκεκριμένη έκδοση της BMW M κινείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 300 hp και διαθέτει στάνταρ το προσαρμοζόμενο πλαίσιο Adaptive M Chassis με σπορ σύστημα διεύθυνσης και έξυπνο σύστημα τετρακίνησης επιταχύνοντας από 0 στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Εξωτερικά, η μάσκα M με τις οριζόντιες μπάρες, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών M και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης την καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμη ως την κορυφαία έκδοση της γκάμας.

Η νέα BMW Σειρά 1 προσφέρει μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης ως μέρος του βασικού ή προαιρετικού εξοπλισμού της. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα Driving Assistant με προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, Exit Warning και Traffic Sign Recognition, καθώς και το Parking Assistant με Reversing Assistant.

Στη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουν συστήματα όπως τα Steering and Lane Control Assist, Automatic Speed Limit Assist, και καθοδήγηση διαδρομής όταν χρησιμοποιείται το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Το Parking Assistant Professional διατίθεται επίσης για τις νέες BMW 120 και BMW 120d, επιτρέποντας τον έλεγχο της διαδικασίας στάθμευσης και των ελιγμών μέσω smartphone.

Η νέα BMW Σειρά 1 διαθέτει την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect για διαισθητικό και άνετο χειρισμό των λειτουργιών του οχήματος. Με το BMW ConnectedDrive Upgrades, οι πελάτες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν επιλεγμένες λειτουργίες δωρεάν για ένα μήνα και στη συνέχεια να τις παραγγείλουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το νέο BMW Digital Premium για τη νέα BMW Σειρά 1 διατίθεται επίσης στο BMW ConnectedDrive Store.

Το BMW Digital Premium επιτρέπει τη χρήση ειδικών για κάθε χώρα εφαρμογών, όπως streaming μουσικής και βίντεο, ειδήσεις ή gaming, στο πλαίσιο μιας συνδρομής. Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης τη χρήση δεδομένων για όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες και τις εφαρμογές που περιέχονται στο BMW ConnectedDrive Store. Το BMW Digital Premium επεκτείνει τις λειτουργίες του συστήματος πλοήγησης BMW Maps και την επιλογή των My Modes και του φωτισμού για το animation καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού. Σε επιλεγμένες χώρες, το BMW Digital Premium επιτρέπει επίσης την ψηφιακή πληρωμή των τελών στάθμευσης και των λογαριασμών καυσίμου από το όχημα.