Ένα ισχυρό σοκ περίμενε τον υπάλληλο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, που έπεσε θύμα ληστείας μέρα μεσημέρι την ώρα που βρισκόταν στο ταμείο.

Δύο άνδρες νεαρής ηλικίας, τη δράση των οποίων κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος, μπήκαν στο μαγαζί κατά τις 12 το μεσημέρι, με σκοπό τη ληστεία αν και δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αρχικώς κινήθηκαν στον χώρο ως πελάτες.

Εντύπωση, παρ’ όλα αυτά, δημιουργεί το γεγονός ότι φορούσαν γάντια ώστε να μην αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ που έφερε στη δημοσιότητα το βίντεο κλειστού κυκλώματος, οι δύο άνδρες μπαίνουν στο κατάστημα και πλησιάζουν για λίγο στον γκισέ όπου βρίσκεται το ταμείο. Εκεί κάθεται ο υπάλληλος έχοντας στο χέρι ένα πάκο πενηντάρικα, πιθανόν εκείνη τη στιγμή να μετρούσε την είσπραξη.

Οι δύο ληστές δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και θεωρείται ότι θα ταυτοποιηθούν γρήγορα

Τότε ο ένας από τους δυο νεαρούς πηγαίνει πίσω από τον πάγκο και αρχίζει να ψάχνει, ενώ κάποια στιγμή χτυπάει τον υπάλληλο που κοιτάζει σοκαρισμένος. Ο συνεργός του, όπως φαίνεται στο βίντεο, παραμένει από την έξω πλευρά του πάγκου.

Στη συνέχεια, οι δύο νεαροί αφού αδειάζουν το ταμείο, ψάχνουν τα συρτάρια για να βρουν οτιδήποτε πολύτιμο γι’ αυτούς και ύστερα τρέπονται σε φυγή.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο θρασύτατων ληστών. Η ταυτοποίησή τους πάντως θεωρείται θέμα χρόνου αφού στην κάμερα ασφαλείας φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.