Aναμονή τέλος για τους φίλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το Euro 2024 το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου ξεκινάει απόψε. Στην πρεμιέρα του τουρνουά, οι οικοδεσπότες Γερμανοί φιλοξενούν στο Μόναχο την Σκωτία (22:00).

Η «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις στο Euro με το… δεξί, μπροστά στο κοινό της, για να πάρει και προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της συνέχειας.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι ένα εκ των φαβορί και για την κατάκτηση της διοργάνωσης και θέλει από νωρίς να το επιβεβαιώσει για να μην έχει… προβλήματα στη συνέχεια. Στα αγωνιστικά, η Γερμανία είχε ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, με τον Πάβλοβιτς να μένει εκτός και τον Εμρέ Τσαν να τον αντικαθιστά.

Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται ότι εκτός είναι οι Χούμελς, Ζίλε, Γκορέτσκα, Μπραντ, Γκνάμπρι και Βέρνερ.

Από την άλλη η Σκωτία θα παίξει για δεύτερη σερί φορά σε Euro, μετά από αυτό του 2020. Πέρασε στην τελική φάση ως δεύτερη πίσω από την Ισπανία, αφήνοντας έξω τη Νορβηγία. Στόχος της να περάσει στα νοκ άουτ μετά την τελευταία φορά, που τερμάτισε τελευταία, σε όμιλο με Κροατία, Τσεχία και Αγγλία.

Στα αγωνιστικά εκτός αποστολής για την ομάδα του Στιβ Κλαρκ βρίσκονται οι Σούταρ, Ντάικς, Φέργκιουσον, Χίκεϊ και Ντόουκ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γερμανία (Νάγκελσμαν, 4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Τα, Ρίντιγκερ, Μίτελστεντ – Άντριχ, Κρόος – Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βιρτς – Χάβερτς

Σκωτία (Κλαρκ, 3-4-3): Γκαν – Τίρνεϊ, Χάνλεϊ, Χέντρι – Ράλστον, Γκίλμορ, ΜακΓκίν, Ρόμπερτσον – Κρίστι, ΜακΤόμινεϊ – Άνταμς