Οι άνθρωποι μόλις τώρα συνειδητοποίησαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει συγγένεια με τον κόμη Δράκουλα.
Τόσο ο βρετανός βασιλιάς όσο και η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχουν κοινή καταγωγή με τον Βλαντ τον παλουκωτή (Βλαντ Γ’), έναν ρουμάνο πρίγκιπα του 15ου αιώνα, ο οποίος είχε τη συνήθεια να παλουκώνει τους εχθρούς του, εξού και το όνομα.
Ο Βλαντ Γ’ ήταν επίσης γνωστός ως Βλαντ Δράκουλας, καθώς ήταν ο δεύτερος νόθος γιος του Βλαντ Β’ Δράκουλα.
Το «Dracul» σημαίνει «ο Δράκος» και ο Βλαντ Β’ κέρδισε αυτό το παρατσούκλι επειδή ήταν μέλος του Τάγματος του Δράκου.
‘Dracula’ σημαίνει ο ‘γιος του Dracul’, σημειώνεται στο σχετικό άρθρο της Mirror.
Ο Κάρολος έχει κάνει φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή και έχει «ένα μικρό μερίδιο στη χώρα» λόγω της οικογενειακής του σχέσης
Ο Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ, που δημοσιεύθηκε το 1897, φέρεται να εμπνεύστηκε από τον Βλαντ Γ’. Στην πραγματικότητα, οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Στόκερ απλώς πήρε το όνομα και αντ’ αυτού βασίστηκε περισσότερο στους αιμοβόρους βρικόλακες της ρουμανικής λαογραφίας.
Η επίσκεψη στα Καρπάθια Όρη και το αγροτόσπιτο
Σύμφωνα με το Romania Tour Store, ο Κάρολος είναι 16 φορές δισέγγονος του Βλαντ Γ’, μέσω της συζύγου του Γεωργίου Ε’, της βασίλισσας Μαρίας.
Ο ίδιος έχει μιλήσει για τη σχέση αυτή στο παρελθόν και επισκέφθηκε τα Καρπάθια Όρη στη Ρουμανία για μια τηλεοπτική εκπομπή το 2011. Επίσης, αγόρασε και ανακαίνισε ένα αγροτόσπιτο στην Τρανσυλβανία το 2006.
Ο Κάρολος έχει κάνει φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή και δήλωσε ότι έχει «ένα μικρό μερίδιο στη χώρα» λόγω της οικογενειακής του σχέσης. Το 2017, ο δήμαρχος της πόλης Alba Iulia δήλωσε ότι κάλεσαν τον Κάρολο να δεχτεί τον τιμητικό τίτλο του πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας.
Μια πρόσφατη ανάρτηση στο X/Twitter σχετικά με τη σχέση μεταξύ του Καρόλου και του Βλαντ Γ’ συγκέντρωσε 70.000 likes, με πολλούς θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας να λένε ότι δεν είχαν ιδέα.
Άλλοι έκαναν όλοι το ίδιο αστείο, συνδέοντας την είδηση με το επίσημο πορτρέτο του Καρόλου που παρουσιάστηκε τον Μάιο.
Κάποιος είπε: «Ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος για το πορτραίτο: «Τα γεμάτα αίμα άλογα που τρέχουν άγρια στο Λονδίνο και οι φωτιές του πολεμικού πίνακα βγάζουν πολύ περισσότερο νόημα τώρα».
«Αυτό ανοίγει μερικά νέα ερωτήματα σχετικά με το νόημα αυτού του κόκκινου πορτρέτου», έγραψε χαρακτηριστικά ένας άλλος.