Οι μέτοχοι της Tesla ψήφισαν «ναι» για την επανέγκριση πακέτου αποδοχών αξίας 56 δισ. δολ. που περιλαμβάνει δικαιώματα σε μετοχές για τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιλον Μασκ. Επίσης ενέκριναν τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Τέξας. Τα αποτελέσματα αυτά της ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση της Tesla στο Οστιν του Τέξας και ενισχύουν την προσπάθεια του Μασκ να ανατρέψει απόφαση του Ιανουαρίου από δικαστήριο του Ντέλαγουερ για να ακυρωθεί το πακέτο δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών του ίδιου με αξία τα 56 δισ. δολάρια. Αν και η ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης δεν υπερισχύει της απόφασης του δικαστηρίου, το αποτέλεσμά της θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστικό για να πειστεί το δικαστήριο να ανατρέψει ή να τροποποιήσει τη στάση του. Με τις νέες αυτές μετοχές το ποσοστό του Μασκ στην εταιρεία θα ενισχυόταν, αφού θα ανέβαινε από το 13% σήμερα σε πάνω από 20%.

Η ακρίβεια στη Βουλή

Αναλυτική συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία, καθώς και τις συνέπειες που έχουν αυτά στα δημόσια οικονομικά της χώρας, προτείνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο υπουργός τονίζει ότι η συζήτηση που προτείνει θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Eurobank: Μέρισμα 31 Ιουλίου

Στις 31 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές μερίσματος από τη Eurobank προς τους μετόχους της. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου και η ενημέρωση των επενδυτών για την πορεία της τράπεζας. Η διανομή μερίσματος, συνολικού ύψους 342 εκατ. ευρώ (30% των καθαρών κερδών 2023, 0,0933 ευρώ/μετοχή), υπόκειται στην έγκριση της γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου. Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έλαβαν το «πράσινο φως» του SSM για τη διανομή μερίσματος την προηγούμενη εβδομάδα (5/6).

Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκονται οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας, όχι για διακοπές αλλά για τη Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό αλλά και τις διεκδικήσεις από τη νέα σύνθεση της Ευρωβουλής. Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών και η στόχευση της επιμελητηριακής κοινότητας στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται αλλά και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η χρηματοδότησή τους μέσω αναπτυξιακών εργαλείων καθώς και θέματα τα οποία αφορούν τον τουρισμό στα Δωδεκάνησα αποτελούν τους βασικούς άξονες διαλόγου των συμμετεχόντων.

Σουπερμάρκετ: Εξαγορών συνέχεια

Κάτι ψήνεται στην αγορά των αλυσίδων σουπερμάρκετ, με επαφές στελεχών επιχειρήσεων να πραγματοποιούνται εν μέσω καλοκαιριού. Ο κλάδος του λιανεμπορίου τροφίμων αποτελεί έναν δυναμικό επιχειρηματικό τομέα, ο οποίος δίνει συνεχώς ειδήσεις με συμφωνίες, εξαγορές και συνεργασίες και, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, δεν θα σταματήσει. Οπως λένε στελέχη και επιχειρηματίες, ο κύκλος των εξαγορών δεν έχει κλείσει ούτε για μικρές αλλά ούτε και για μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ την επόμενη πενταετία η αγορά θα εμφανίζει εντελώς διαφορετική εικόνα τόσο αναφορικά με τις επιχειρήσεις όσο και με τη μορφή των καταστημάτων που πλέον εξελίσσονται υιοθετώντας την τεχνολογία ακόμα και σε καθημερινές συναλλαγές με τους πελάτες τους.