Στο κλίμα της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης Euro 2024 μπαίνει η ΕΡΤ μέσα από τις ειδικές θεματικές εκπομπές «Euro Nights» με τον Πάνο Βόγλη που βρίσκεται ήδη στον αέρα της ΕΡΤ1. Εως και τη λήξη των αγώνων, την Κυριακή 14 Ιουλίου, μεταδίδονται καθημερινά διπλές εκπομπές, πριν (pre game) και μετά (post game) τις αναμετρήσεις, στις 21.00 και 24.00 αντίστοιχα. Στο στούντιο μαζί με τον Πάνο Βόγλη βρίσκονται δύο legends της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004, οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Τάκης Φύσσας, για να αναλύουν τους αγώνες και να θυμίζουν ιστορίες από το παρελθόν. Σε απευθείας συνδέσεις από τη Γερμανία, άλλοι δύο legends, οι Ντέμης Νικολαΐδης και Αγγελος Χαριστέας, σχολιάζουν τα σημαντικότερα παιχνίδια της ημέρας. Για όλα αυτά ο Πάνος Βόγλης μίλησε στα «Πρόσωπα».

Τι θα κρύβουν τα βράδια στο «Euro Nights»; Τι να περιμένουν οι τηλεθεατές από την εκπομπή;

Να περιμένουν ωραίες ποδοσφαιρικές κουβέντες και σχόλια απλά και κατανοητά για κάθε τηλεθεατή-φίλαθλο. Θα συζητούμε σε ένα πολύ λαμπερό στούντιο για τα παιχνίδια της ημέρας, θα κάνουμε συνδέσεις με τους απεσταλμένους της ΕΡΤ στη Γερμανία, φυσικά δηλώσεις και ειδήσεις από τα social media. Αλλά νομίζω το πιο ωραίο κομμάτι θα είναι οι ατάκες των legends, γατί όπως διαπίστωσα στις πρόβες έχουν άφθονο χιούμορ.

Στον σχολιασμό των αγώνων θα έχετε τους legends του 2004. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους στον τηλεοπτικό αέρα δίπλα σας;

Απίστευτα σημαντική για όλους μας. Είναι παίκτες που προσέφεραν στην Ελλάδα, μας έβγαλαν στους δρόμους το 2004 και δεν έρχονται στην ΕΡΤ για να μας… μάθουν μπάλα. Θα συμβάλουν με τα σχόλια και τις γνώσεις τους να περάσουμε καλά, να κάνουμε καλή παρέα στον κόσμο και ειδικά για εμένα είναι μεγάλη τιμή και ευτυχία να έχω τέτοιους θρύλους δίπλα μου για έναν μήνα. Κάνουν τη δουλειά μου πιο εύκολη.

Από τη φετινή διοργάνωση θα λείπει η Εθνική Ελλάδος. Την καθιστά αυτό λιγότερο ελκυστική για τους έλληνες τηλεθεατές;

Αυτό θα φανεί στο χειροκρότημα, δηλαδή στην τηλεθέαση (σ.σ. γελάει). Κοιτάξτε, σίγουρα η παρουσία της Εθνικής μας θα έδινε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους όχι και τόσο φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους. Ομως το Euro έχει φανατικούς φίλους που το περιμένουν πώς και πώς. Αρα θεωρώ πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σούπερ θέαμα. Αφήστε δε που στην Ελλάδα έχουμε πολλούς φαν της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας…

Υστερα από μια γεμάτη σεζόν έρχεται ένα εξίσου φορτωμένο καλοκαίρι με αθλητικές μεταδόσεις. Πόσα αθλητικά προγράμματα μπορεί να «σηκώσει» η ελληνική τηλεόραση; Μήπως ελλοχεύει ο κίνδυνος να κουραστούν και οι τηλεθεατές;

Εχει βάση η ερώτησή σας, αλλά δεν το πιστεύω. Ισως δεν ασχοληθούμε μαζικά με άλλες διοργανώσεις ήσσονος σημασίας. Το Euro 2024 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό. Δεν μας «κουράζουν» τέτοια γεγονότα, μάλλον μας «ξεκουράζουν» το καλοκαίρι.

Θεωρείτε ότι στη φετινή διοργάνωση θα επιβεβαιωθεί ο Λίνεκερ που είχε πει ότι στο τέλος πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί;

Με βρίσκει αντίθετο ο μεγάλος Γκάρι (σ.σ. γελάει). Νομίζω πως φέτος είναι η χρονιά της Γαλλίας να κατακτήσει το τουρνουά. Η Γερμανία το πολύ να φτάσει ως τα ημιτελικά. Δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος και της εποχής του Λίνεκερ.

Η πρόσφατη κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό έβγαλε στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους για να πανηγυρίσουν όπως είχε γίνει και με την Εθνική Ελλάδος το 2004. Αυτή την τόσο μεγάλη χαρά τελικά μπορεί να την προσφέρει μια τόσο σημαντική νίκη στο ποδόσφαιρο;

Οπωσδήποτε. Τα δύο παραδείγματα που αναφέρατε είναι χαρακτηριστικά. Αυτό το δέσιμο, την έκρηξη χαράς, τα αμέτρητα συναισθήματα τα προσφέρει μόνο ο αθλητισμός και τολμώ να πω κυρίως το ποδόσφαιρο. Και είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.