Χωρίς να εντυπωσιάσει η Αγγλία ξεκίνησε με τρίποντο την πορεία της στο Euro 2024! Ένα γκολ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ ήταν αρκετό για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ώστε να της δώσει τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Σερβία στη «Veltins Arena» και να τη βάλει με το… καλησπέρα σε θέση οδηγού στον τρίτο όμιλο. Κακό ματς συνολικά με λίγες καλές στιγμές και για τους δύο. Βασικός για τους Σέρβους ξεκίνησε ο Ζίβκοβιτς, αλλαγή πέρασε ο Μλαντένοβιτς ενώ στον πάγκο έμειναν οι Μαξίμοβιτς και Γκατσίνοβιτς.

Μπέλινγκχαμ και μετά… τίποτα

Το ματς δεν είχε τελική στα πρώτα λεπτά μέχρι το 12’ όταν και άνοιξε το σκορ για την Αγγλία. Ο Σάκα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπέλινγκχαμ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ η Σερβία προσπάθησε να ισορροπήσει και να γίνει πιο απειλητική, αλλά ευκαιρία δεν μπορούσε να δημιουργήσει.

Κάποιες καλές προϋποθέσεις για γκολ είχαν οι δύο ομάδες μέχρι την ανάπαυλα, χωρίς να υπάρξει όμως κάτι αξιοσημείωτο, με την Αγγλία να κρατά εύκολα το μηδέν. Στο 43’ μάλιστα οι Σέρβοι έχασαν τον Κόστιτς με πρόβλημα και στη θέση του μπήκε ο Μλαντένοβιτς που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από τα αριστερά.

Προσπάθησε η Σερβία, δοκάρι η Αγγλία

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τη Σερβία να δείχνει αυτή τη φορά πιο απειλητική, αλλά και πάλι να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πίκφορντ. Στο 59’, σε μία από τις λίγες καλές στιγμές του δεύτερου μέρους, ο Μλαντένοβιτς μπήκε στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα για τον Μίτροβιτς που δεν μπόρεσε όμως να κάνει έστω τελική.

Ο Σάουθγκεϊτ έβγαλε τον κακό Αλεξάντερ Άρνολντ στο 69’ και έβαλε στον άξονα τον Γκάλαχερ για να δώσει πνοή στην ομάδα του, η οποία όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις. Κι όμως, στο 77’ από σέντρα του Μπόουεν, που επίσης είχε μπει αλλαγή δευτερόλεπτα πριν, ο Κέιν έπιασε την κεφαλιά, αλλά είδε τον Ραΐκοβιτς να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με μεγάλη επέμβαση.

Λίγο αργότερα ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Σερβία. Ο Βλάχοβιτς έκανε ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή στο 82’, με τον Πίκφορντ να διώχνει σε κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Μπιρμάντσεβιτς έπιασε ακόμη ένα σουτ, με τον Κέιν αυτή τη φορά να διώχνει με το κεφάλι. Στα τελευταία λεπτά η Σερβία πίεσε απεγνωσμένα για ένα γκολ χωρίς αποτέλεσμα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (74′ Μπιρμάντσεβιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Γκουντέλι (46′ Ίλιτς), Λούκιτς (61′ Γιόβιτς), Κόστιτς (43′ Μλαντένοβιτς), Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς (61′ Τάντιτς).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέ, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (69′ Γκάλαχερ), Ράις, Σακά (76′ Μπόουεν), Μπέλιγχαμ (86′ Μέινου), Κέιν, Φόντεν.