ΚΕΪΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Πρώτη εμφάνιση

Η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, έγνεψε στα πλήθη και χαμογέλασε πλατιά από το μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ, παρακολουθώντας μια στρατιωτική παρέλαση το Σάββατο, στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση φέτος καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο. Η 42χρονη πριγκίπισσα πέρασε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο, αφότου υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά. Η Μίντλετον έφτασε με σκεπαστή άμαξα με τα τρία της παιδιά για να παρακολουθήσει την ετήσια στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό των επίσημων γενεθλίων του βασιλιά Κάρολου. Σε ένα σπάνιο προσωπικό γραπτό μήνυμα την Παρασκευή, ανέφερε ότι σημειώνει πρόοδο, αλλά «έχει δρόμο ακόμα». Το παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ή για τη θεραπεία της, εκτός από το να πει ότι η προληπτική χημειοθεραπεία είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. Η Κέιτ θα επιστρέψει πλήρως στα βασιλικά καθήκοντα όταν πάρει το πράσινο φως από την ιατρική της ομάδα.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Λάθη στα λάθη

Τους τελευταίους μήνες ο Ντόναλντ Τραμπ χλευάζει διαρκώς τον 81χρονο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τα γνωστικά του προβλήματα και το αβέβαιο βάδισμά του. Το Σάββατο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έκλεισε τα 78 του χρόνια και επανέφερε το θέμα Μπάιντεν σε ομιλία στο Ντιτρόιτ, λέγοντας ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του «δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη πληθωρισμός». Τον προκάλεσε μάλιστα να κάνει γνωστικό τεστ όπως  και ο Τραμπ όταν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο. «Ο γιατρός μου, ο βουλευτής του Τέξας Ρόνι Τζόνσον μου είπε να κάνω το τεστ» αφηγήθηκε, προσθέτοντας ότι αποδείχτηκε απόλυτα υγιής. Ομως, Ρόνι Τζόνσον δεν υπάρχει. Το όνομά του ήταν Ρόνι Τζάκσον. Kαι έτσι ο Τραμπ υπέπεσε ακριβώς στο ίδιο λάθος που κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι κάνει. Η αντίδραση του επιτελείου του αμερικανού προέδρου ήταν έντονη, καθώς, μάλιστα, το Μίσιγκαν είναι μια από τις πιο κρίσιμες πολιτείες για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

ΓΙΟΧΑΝ ΦΛΟΝΤΕΡΟΥΣ

Επιστροφή δύο έτη μετά

Ελεύθερος αφέθηκε το Σάββατο από τις ιρανικές φυλακές ο Σουηδός Γιόχαν Φλοντέρους, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συνελήφθη στο Ιράν το 2022 και κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, ένα έγκλημα που επισύρει θανατική ποινή. Η Σουηδία και το Ιράν πραγματοποίησαν ανταλλαγή κρατουμένων, με τη Σουηδία να απελευθερώνει τον ιρανό πρώην αξιωματούχο, Χαμίντ Νούρι ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον ρόλο του σε μαζική εκτέλεση και βασανιστήρια πολιτικών κρατουμένων στο Ιράν το 1988, ενώ η Τεχεράνη απελευθέρωσε δύο σουηδούς πολίτες, τον Φλοντέρους και τον Ιρανοσουηδό Σαέντ Αζίζι. Οπως έγινε γνωστό, για την ανταλλαγή μεσολάβησε η κυβέρνηση του Ομάν. Η Ιλβα Γιόχανσον, η σουηδή επίτροπος της ΕΕ στην ομάδα της οποίας είχε εργαστεί ο Φλοντέρους δήλωσε: «Ο Γιόχαν είναι επιτέλους ελεύθερος, έπειτα από δύο χρόνια άδικης φυλάκισης στο Ιράν. Κάθε μέρα, τα χρόνια αυτά ήταν στο μυαλό και στην καρδιά μας». Ο 33χρονος εργαζόταν στο γραφείο του τμήματος εξωτερικών υπηρεσιών της ΕΕ για το Αφγανιστάν.