Καλή κλήρωση είχε η ΑΕΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, καθώς θεωρητικά το έργο της θα είναι εύκολο με φόντο τον 3ο προκριματικό της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) – Κλαμπ Ντ’Εσκάλδες (Ανδόρα) στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Πότε θα γίνουν τα ματς

Το πρώτο παιχνίδι για την ΑΕΚ θα γίνει στις 25 Ιουλίου στην «Opap Arena» και η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου, σε Βοσνία ή Ανδόρα. Στις 22 Ιουλίου η Ένωση θα μάθει και το ζευγάρι που θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο, εφόσον φυσικά προκριθεί.

Η «Ένωση» θέλει τρεις προκρίσεις για να φτάσει στο League Stage του Conference League. Κατά σειρά πρέπει να περάσει από τον δεύτερο, τον τρίτο προκριματικό γύρο και τα play offs.

Παιχνίδι της… μοίρας για την ΑΕΚ, καθώς είχε αντιμετωπίσει τη Βελέζ από τη Βοσνία και τρία χρόνια νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2021 δηλαδή, ξανά στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Τότε, μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αποκλειστεί στα πέναλτι (2-3) στο ΟΑΚΑ, αποτυγχάνοντας να προκριθούν στην επόμενη φάση της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης.