Επεισοδιακή απόπειρα κλοπής σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτη (18/06) σε παραλία της Βάρκιζας, όταν ομάδα έξι ανηλίκων επιχείρησε να κλέψει τα πράγματα παρέας εφήβων που είχαν βουτήξει στη θάλασσα.

Πιο αναλυτικά, οι ανήλικοι δράστες που βρίσκονταν στην παραλία της Βάρκιζας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι δύο ανήλικοι φίλοι είχαν βουτήξει στη θάλασσα, βρήκαν την ευκαιρία να αρπάξουν τις τσάντες τους.

Τα ανήλικα θύματα αντιλήφθηκαν εγκαίρως το περιστατικό και κινήθηκαν προς το μέρος των δραστών, οι οποίοι όμως πρόλαβαν να τραπούν σε φυγή.

Ένας από τους ανήλικους δράστες όμως έμεινε πίσω για λίγο, αφαιρώντας από τη μία τσάντα το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των θυμάτων.

Το θύμα όμως τον πρόλαβε και ο δράστης στην προσπάθεια του να το διατηρήσει στην κατοχή του χτύπησε με γροθιές το ανήλικο θύμα καταφέρνοντας έτσι να διαφύγει.

Αστυνομικοί που έκαναν περιπολίες στην περιοχή, εντόπισαν τους δράστες σε κοντινό σημείο, ενώ πλησίον τους βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Στη συνέχεια, οι συνολικά έξι ανήλικοι δράστες -τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 14, 15, 16 και 17 ετών- συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελληνικού-Αργυρούπολης για κλοπή σε βάρος ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς ο ένας ανήλικος είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά, ενώ στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι.

Σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των κηδεμόνων των κατηγορούμενων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο κ. Εισαγγελέα.