Ενα εμβληματικό εστιατόριο της γαλλικής πρωτεύουσας, γνωστό κυρίως για τη σπεσιαλιτέ του στα σαλιγκάρια και αγαπημένος προορισμός πολλών σταρ του Χόλιγουντ όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, αγοράζεται από τη Louis Vuitton (LVMH). Ο ιδιοκτήτης της Louis Vuitton κάνει μια πλειοψηφική επένδυση στο Chez l’Ami Louis, το μπιστρό που βρίσκεται στη μοντέρνα κεντρική περιοχή γνωστή ως Le Marais. Είναι το μπιστρό, στο οποίο ο αείμνηστος πρόεδρος Ζακ Σιράκ φιλοξένησε κάποτε εκεί τον Μπιλ Κλίντον.

Το εστιατόριο, που ιδρύθηκε το 1924, θα ενταχθεί στο τμήμα φιλοξενίας της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, το οποίο περιλαμβάνει ετικέτες όπως η high-end αλυσίδα ξενοδοχείων Cheval Blanc καθώς και το Belmond’s Hotel Cipriani στη Βενετία, που αναδείχθηκε το καλύτερο στον κόσμο το 2023.

«Η LVMH θα εργαστεί για να διατηρήσει τον μοναδικό χαρακτήρα και την οικογενειακή ταυτότητα του εστιατορίου και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη γαλλική τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία της», ανέφερε η εταιρεία.

Το παραδοσιακό μπιστρό, γνωστό επίσης για το σερβίρισμα ψητού κοτόπουλου με τις λεπτοκομμένες τραγανές πατάτες του, προμηθεύεται τα προϊόντα του από μικρούς κτηνοτρόφους και κηπουρούς, πρόσθεσε η LVMH. Δεν αποκαλύφθηκαν όροι συμφωνίας.