Ο Λαμίν Γιαμάλ έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα  του κοινού με τις εμφανίσεις του στο Euro με την Ισπανία, αλλά και με τη συνολικότερη εικόνα του τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο παλαίμαχος άσος των μπαλουγκράνα, Ζεράρ Πικέ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 16χρονο μεσοεπιθετικό, τονίζοντας ότι ο νεαρός άσος θα σημαδέψει μια ολόκληρη εποχή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι δηλώσεις του Πικέ

Στη συνέχεια, ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα τόνισε: «υπάρχει μια αλλαγή γενιάς στο Euro, δεδομένου ότι αναδύονται νέοι παίκτες, όπως ο Λαμίν Γιαμάλ εδώ στην Ισπανία, στη Γερμανία είναι ο Μουσιάλα και στην Αγγλία έχουν τον Μπέλινγκχαμ. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες με μεγάλο μέλλον και το Euro θα αποτελέσει σημείο καμπής», προέβλεψε.

Ερωτηθείς για την άποψή του αναφορικά με την Εθνική ομάδα της οικοδέσποινας Γερμανίας, ο Πικέ ανέφερε: «Το πλεονέκτημα της έδρας θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τους Γερμανούς, η ομάδα τους είναι νέα και βρίσκεται σε φάση αναδόμησης. Φυσικά, η Γερμανία έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο. Είναι ανταγωνιστικά παιδιά, έχουν κερδίσει συχνά τουρνουά και είμαι πεπεισμένος ότι, ως οικοδεσπότες, είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος», πρόσθεσε.