Ματς… ζωής και θανάτου στο Βερολίνο με την Αυστρία να νικά την Πολωνία 3-1 και να ελπίζει ακόμη σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024, την ώρα που Λεβαντόφσκι και οι συμπαίκτες του θα έχουν ακόμη ένα ματς την επόμενη αγωνιστική χωρίς βαθμολογική σημασία για αυτούς.

Τον πρώτο λόγο οι Αυστριακοί

Οι Αυστριακοί μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι, έχοντας την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά και στο 8′ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Εμβενέ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Τράουνερ να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ.

Οι Πολωνοί πίεσαν για την ισοφάριση και την πέτυχαν με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, Με μία σέντρα από τα αριστερά, ο Μπέντναρεκ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα «βρήκε» στα σώματα, ωστόσο ο Πιόντεκ την έκανε δική του και πλάσαρε για το 1-1.

Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλο γκολ στα λεπτά που απέμειναν στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν. Για τους Αυστριακούς, ο Ζάμπιτσερ με σουτ στο 42′ απείλησε, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ από την άλλη ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον Πενς να του λέει «όχι», στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

«Καθάρισαν» στο τέλος οι παίκτες του Ράγκνικ

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα, σκεπτόμενες και το διακύβευμα της αναμέτρησης. Η Αυστρία συνέχισε να έχει την κατοχή και τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, με την Πολωνία να ψάχνει την δική της στιγμή, μέσα από κάποια αντεπίθεση.

Κάπως έτσι, στο 66ο λεπτό, ο Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Αυστριακούς όταν υποδέχθηκε την μπάλα από τον Πρας από τα αριστερά και με ωραίο σουτ έκανε το 2-1.

Δεν τους έφτανε όμως μόνο αυτό, αφού στο 79ο λεπτό, ο Αρναούτοβιτς ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Ζάμπιτσερ και η Αυστρία έκανε το 3-1, «κλειδώνοντας» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Πολωνία: Σέζνι – Νταβίντοβιτς, Μπεντνάρεκ, Κίβιορ – Φρανκόφσκι, Σλιζ (75’ Γκροζίτσκι), Πιοτρόφσκι (46’ Μόντερ), Ζαλέφσκι, Ζιελίνσκι (86’ Ουρμπάνσκι)– Μπούκσα (60’ Σβιντέρσκι), Πιόντεκ (60’ Λεβαντόφσκι)

Αυστρία: Πεντζ – Πος, Λίενχαρτ, Τράουνερ (58’ Ντάνσο), Μουένε (63’ Πρας) – Γκρίλιτς (46’ Βίμερ), Ζίβαλντ – Λάιμερ, Μπαουμγκάρντνερ (81’ Σμιντ), Σάμπιτζερ – Αρναούτοβιτς (81’ Γκρέγκοριτς)