Ενας νέος τουριστικός προορισμός γεννιέται στο κέντρο της Αθήνας, στον χώρο όπου για πάνω από μισόν αιώνα βρισκόταν το ξενοδοχείο Hilton. Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, βασικού μετόχου της Ιονικής Ξενοδοχειακής, αποκάλυψε χθες ότι ο νέος πολυδιάστατος προορισμός που αναπτύσσεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας θα ονομάζεται The Ilisian.

Θα περιλαμβάνει το νέο ξενοδοχείο Conrad Athens, με 280 δωμάτια και σουίτες με θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400 τ.μ. Επίσης, στον ίδιο χώρο αναπτύσσονται 18 ιδιωτικές κατοικίες που θα λειτουργήσουν με το brand της Χίλτον «Conrad Residences», καθώς και άλλες 37 κατοικίες που θα φέρουν το έτερο brand της Χίλτον «Waldorf Astoria Residences», οι οποίες θα βρίσκονται στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου.  Ακόμα, θα υπάρχουν μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια, επιλεγμένα καταστήματα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, καθώς και χώροι άθλησης και ευεξίας, σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands.

Η λειτουργία του νέου τουριστικού προορισμού προσδιορίζεται πλέον για το τέλος του 2025, καθώς σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών. «Το Ilisian μετατρέπεται σε μια γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν, οδηγώντας συνολικά και την πρωτεύουσα σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Στο όραμα για μια Αθήνα φιλόξενη και επισκέψιμη 12 μήνες τον χρόνο έρχεται να συνδράμει αυτή η πολύ σημαντική επένδυση. Με τη φροντίδα της πολιτείας, αλλά και την οραματική ματιά μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, που με τη σειρά της εμπιστεύεται αυτή τη χώρα η οποία αλλάζει» επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Aναγέννηση

Την παρουσίαση του νέου προορισμού έκανε ο πρόεδρος της TEMEΣ ΑΕ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, σημειώνοντας: «Με μεγάλο σεβασμό στη μοναδική ιστορία αυτού του εμβληματικού κτιρίου, αισθανόμαστε την ευθύνη της αναγέννησής του, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό, δημιουργώντας αναμνήσεις για μια ζωή. Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης, όπου οι διεθνείς επιρροές δένουν αρμονικά με τον τοπικό του χαρακτήρα».

Στη συνέχεια, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νικόλαος Γεωργόπουλος, ανέδειξε την οικονομική και κοινωνική επίδραση του νέου προορισμού, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης που εκπόνησε το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών. Πρόκειται, όπως είπε, για μια στρατηγική επένδυση που θα ξεπεράσει τα 340 εκατ. ευρώ μαζί με την αρχική επένδυση για την εξαγορά του κτιρίου. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η συνολική επίδραση του Ilisian μέχρι και την πρώτη πενταετία λειτουργίας του θα ξεπεράσει το ποσό του 1,25 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται και η επίδραση της στρατηγικής επένδυσης στην απασχόληση, καθώς κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθούν άμεσα έως και 800 εργαζόμενοι.