Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές στην Αμοργό προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του 59χρονου αμερικάνου τουρίστα που αγνοείται από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου.
Τα ίχνη του Άλμπερτ Κάλιμπετ χάθηκαν όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.
Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενούσε στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.
Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.
Οι τελευταίες κινήσεις του
Την ίδια στιγμή, βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τον 59χρονο να βγαίνει από το δωμάτιό του για τελευταία φορά το πρωί της Τρίτης και να ξεκινά την πεζοπορία του. Πρόκειται για τα τελευταία καρέ, στα οποία εμφανίζεται πριν χαθεί από προσώπου γης.
Επιπλέον, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε ένα από τα κινητά που είχε μαζί του. Τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, δίνουν το στίγμα σε μια αχανή έκταση μπροστά και πίσω από το βουνό στο οποίο φαίνεται να χάθηκε.
«Γνώριζε το νησί πολύ καλά»
Μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» ο φίλος του αγνοούμενου αναφέρει:
«Το γνώριζε το νησί πολύ καλά, πήγαινε πολλά χρόνια, πάνω από 10. Τον ξέρει πάρα πολύς κόσμος. Του είχα πει ότι έχει πολλή ζεστή, όμως έχει ξανακάνει παρόμοια πράγματα, δε θα άλλαζε γνώμη. Είχε κάνει και μια παρόμοια πορεία, πιο μικρή, την προηγουμένη ημέρα».
«Υποψιαζόμαστε πλέον ότι κάτι άλλο συμβαίνει»
Όπως λέει ο ίδιος:
«Δε δίνουν το στίγμα του κινητού αλλά δεν έχουν κάνει και καμία άλλη ενέργεια. Δε δόθηκαν στοιχεία που αφορούν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά δεν έγιναν έρευνες γενικότερες. Τα τηλέφωνά του ήταν σε κάποιο σημείο στης Αμοργού για πολλές ώρες. (…) Έχοντας τεχνικά στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να εξάγουν διάφορα συμπεράσματα. Έχουν έρθει αστυνομικοί από τις ΗΠΑ για να βοηθήσουν, ήρθαν άλλοι 2 φίλοι εχθές, 3 συγγενείς προχθές, έρχονται και άλλοι. Τους φαίνεται αδιανόητο ότι δεν έχουν δοθεί τα προσωπικά στοιχεία, θα έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα παραπάνω».
«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απολύτως, εμείς πλέον υποψιαζόμαστε ότι κάτι άλλο συμβαίνει, δεν είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται αυτήν την στιγμή. Δεν μπορεί να χάθηκε επειδή απλά έχασε τον δρόμο», καταλήγει.
Η «συγγνώμη» της συντρόφου του προς τους ντόπιους του νησιού
Η σύντροφος του 59χρονου Debbie Leshane έπειτα από τη συνέντευξή της στη New York Post όπου κατηγόρησε τις τοπικές Αρχές του νησιού πως δεν κάνουν αρκετά για να βρουν τον Άλμπερτ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «νιώθει αηδιασμένη», σήμερα έκανε δύο αναρτήσεις ζητώντας «συγγνώμη».
Η Leshane έγραψε στη δημόσια σελίδα του Facebook «Amorgos» και πέραν της απολογίας της, ευχαρίστησε τους κατοίκους για την αγάπη και την υποστήριξή τους.
Παράλληλα τόνισε ότι συνεχίζει τις έρευνες μαζί με την ομάδας της, ώστε να βρουν τον Άλμπερτ.
Στην πρώτη ανάρτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξη σήμερα. Είχαμε μαζί μας περισσότερους επαγγελματίες έρευνας και διάσωσης που ήρθαν από την Καλιφόρνια χθες. Ένας από αυτούς ειδικεύεται στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Παιδιά που αγαπούν τον Άλμπερτ (συν εμένα), βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα μονοπάτια. Πάντα αισθάνομαι κοντά στον Άλμπερτ στην περιοχή Λέλη. Ευχαριστώ για τη συνεχή αγάπη και την υποστήριξή σας!!!»
Στην δεύτερη η σύντροφος του 59χρονου Αμερικανού έγραψε: «22/6 Εγώ είμαι πάλι, η Ντέμπι, η σύντροφος του Άλμπερτ. Όπως πιθανόν όλοι γνωρίζετε, ο Άλμπερτ αγνοείται από την Τρίτη 11 Ιουνίου. Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποια πράγματα που έχω εκφράσει στο παρελθόν πλήγωσαν το συναίσθημα κάποιων ανθρώπων, ειδικά των ανθρώπων στην Αμοργό.
»Θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς που πλήγωσαν τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ, δεν μπορούμε να εκφράσουμε αρκετά την τεράστια ευγνωμοσύνη που έχουμε για όλη την υποστήριξη που λαμβάνουμε εδώ στην Αμοργό, και συνεχίζουμε λαμβάνουμε.
»Προσωπικά, διανύω τη χειρότερη και πιο αγχωτική περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην κριθώ αυτή τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνω λάθη, αλλά σας παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου – να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συνεχή υποστήριξη και για το ότι δεν εγκαταλείπετε τον Άλμπερτ».