Ο πρίγκιπας Χάρι έχει τεταμένες σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια τα τελευταία χρόνια μετά την αποχώρησή του με τη σύζυγό του Μεγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Αυτό όμως που θα μπορούσε να κόψει μια για πάντα τους δεσμούς του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του είναι η συνέχεια των εκρηκτικών του απομνημονευμάτων.

Ο δούκας του Σάσεξ έχει λάβει αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τα πιθανά σχέδιά του να κυκλοφορήσει ένα ακόμα βιβλίο μετά το «Spare».

Το πρώτο του βιβλίο προκάλεσε σημαντική αναταραχή στη βασιλική οικογένεια. Αποκάλυπτε προσωπικές λεπτομέρειες και συγκρούσεις. Συμπεριλαμβανομένων των διαφωνιών με τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ και τις εκκλήσεις του βασιλιά Καρόλου να συμφιλιωθούν τα δύο αδέρφια.

Ενώ ο πρίγκιπας Χάρι άφησε να εννοηθεί πως έχει αρκετό υλικό για ένα δεύτερο βιβλίο, οι βασιλικοί εμπειρογνώμονες τον συμβουλεύουν σθεναρά να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα σκεφτόταν μια συνέχεια του «Spare». Έχει δηλώσει ότι θέλει να προχωρήσει. Εξέφρασε τον θυμό του και αντιμετώπισε τις συνέπειες» σημειώνει η βασιλική ανταποκρίτρια του BBC Jennie Bond.

Εξέφρασε μάλιστα τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο ο πρίγκιπας Χάρι θα εκθέσει τα παράπονά του σε ένα νέο βιβλίο. Πρότεινε μάλιστα ότι οποιαδήποτε μελλοντικά έργα θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στη δουλειά του, στα Invictus Games ή στις εμπειρίες του με τη γονεϊκότητα παρά στο παρελθόν.

«Αν όντως πήγαινε εκεί, τότε είμαι βέβαιη ότι η απάντηση θα ήταν μια συνεχής αξιοπρεπής σιωπή και μια ηχηρή συντριβή καθώς οι πόρτες του παλατιού θα κλείσουν, αποκλείοντας κάθε ελπίδα για μελλοντική συμφιλίωση» επισήμανε η Jennie Bond μιλώντας στο περιοδικό OK!.

«Δεν θα με συγχωρούσαν ποτέ»

Οι σκέψεις της ακολουθούν τα σχόλια του βασιλικού εμπειρογνώμονα Tom Quinn στη Mirror. Ο Tom Quinn τόνισε πως μια συνέχεια του «Spare» με περισσότερες αποκαλύψεις για οικογενειακές συγκρούσεις, πιθανότατα θα τερμάτιζε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της οικογένειάς του.

«Η δημοσίευση ενός νέου βιβλίου με ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις για καβγάδες και bullying θα έδινε σίγουρα τέλος στη σχέση του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του, παρόλο που δεν έχει απομείνει πολύ από αυτή τη σχέση» σημείωσε ο Tom Quinn.

Ο πρίγκιπας Χάρι κατά τη διάρκεια της προώθησης του «Spare» ανέφερε ότι το αρχικό προσχέδιο των απομνημονευμάτων του ήταν σημαντικά μεγαλύτερο. Περιείχε λεπτομέρειες που επέλεξε να μη δημοσιεύσει λόγω ανησυχίας για την αντίδραση της οικογένειάς του.

«Το πρώτο προσχέδιο ήταν διαφορετικά» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Telegraph. «Ήταν 800 σελίδες και τώρα έχει μειωθεί στις 400 σελίδες. Θα μπορούσε να ήταν δύο βιβλία για να το θέσω έτσι. Και το δύσκολο κομμάτι ήταν να αποκαλύψω πράγματα.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν συμβεί, ειδικά μεταξύ του αδερφού μου και εμένα, και σε κάποιο βαθμό μεταξύ του πατέρα μου και εμένα, που απλά δεν θέλω να μάθει ο κόσμος. Γιατί δεν νομίζω ότι θα με συγχωρούσαν ποτέ» υπογράμμισε πριν από καιρό ο πρίγκιπας Χάρι.