Σοκ έχει προκαλέσει στην οικογένεια του παγκόσμιου βόλει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο μέχρι πρότινος τεχνικός της ομάδας βόλει ανδρών του Ολυμπιακού, Ντανιέλ Καστελάνι.

Μάλιστα για να αρχίσει και πάλι θεραπείες αναγκάζεται να σταματήσει από την θέση του προπονητή της εθνικής γυναικών της Αργεντινής όπου παίζουν και οι διεθνείς της ομάδας βόλεΐ γυναικών του Ολυμπιακού, Γιαμίλα Νιζετίτς και Μπιάνκα Φαριόλ.

Η κατάσταση του Αργεντίνου τεχνικού φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρή. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αρχίσει άμεσα θεραπείες. Χωρίς δεύτερη κουβέντα η ομοσπονδία βόλει της Αργεντινής του έδωσε την απαραίτητη άδεια για τους επόμενους μήνες για να φροντίσει την κλονισμένη του υγεία και παράλληλα εξέδωσε αντίστοιχη ανακοίνωση ευχόμενη όπως όλοι άλλωστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στους πάγκους:

«Η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Αργεντινής αναφέρει ότι, λόγω ιατρικής περίθαλψης που θα λάβει σύντομα, ο προπονητής Ντανιέλ Καστελάνι δεν θα είναι επικεφαλής των Las Panteras (εθνική γυναικών Αργεντινής) για τις επόμενες προκλήσεις του 2024 και θα επανενταχθεί μετά την αποκατάσταση της υγείας του.

Ο προπονητής, με μεγάλη διεθνή εμπειρία σε εθνικές ομάδες και συλλόγους, είχε ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα Γυναικών στις αρχές της σεζόν του 2023 και οδήγησε την ομάδα στη νίκη στο Παναμερικανικό Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία. Το 2024 ήταν επικεφαλής στις δυο νίκες με την Κορέα.

Ο Καστελάνι έκανε πρόσφατα αρκετές ιατρικές εξετάσεις και πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη σωματική του υγεία, γι’ αυτό και αυτή την Πέμπτη πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση πριν αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες θεραπείες.

Η Εθνική ομάδα, η οποία θα αγωνιστεί στο Challenger Cup στις Φιλιππίνες από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, θα έχει υπεύθυνο τον βοηθό του Καστελάνι, Φακούντο Μοράντο να και ασίσταντ τον Μάρτιν Αμπροσίνι συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησαμ από την περασμένη σεζόν.

Η FeVA και οι Las Panteras, μαζί με όλο το αργεντίνικο βόλεϊ, εκτιμούν την τεράστια προσπάθεια, τη διδασκαλία και τη δουλειά που προσέφερε ο Καστελάνι σε αυτό το πρώτο στάδιο της δουλειάς του και του εύχονται ταχεία ανάρρωση.

«Δύναμη, Ντάνιελ!»

Πριν από ένα μήνα ο Αργεντίνος προπονητής αφού πανηγύρισε το νταμπλ με τους ερυθρόλευκους είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο, μετά από περίπου ένα χρόνο παρουσίας στην χώρα μας.

«Ευχαριστώ την οικογένεια του Ολυμπιακού για αυτή την υπέροχη χρονιά. Ευχαριστώ την ομάδα, το επιτελείο, τον πρόεδρο και τους φιλάθλους. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να εργαστώ σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο», ανέφερε τότε χαρακτηριστικά το μήνυμα του Καστελάνι. Θυμίζουμε, ότι οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-2 σετ του Μίλωνα στον τελικό του Κυπέλλου, στο Final-4 της Λάρισας, ενώ πανηγύρισαν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με 3-1 νίκες επί του Παναθηναϊκού, πραγματοποιώντας το νταμπλ.

Ο Καστελάνι είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του από τη νέα σεζόν στην Ιαπωνία με την ομάδα της Χιροσίμα.

Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός, με ανακοίνωση του, ευχαρίστησε τον Ντανιέλ Καστελάνι, για την προσφορά του στην ομάδα βόλεϊ Ανδρών.

Ο «ερυθρόλευκος» Ερασιτέχνης ανέφερε χαρακτηριστικά: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Ντανιέλ Καστελάνι. Ο Αργεντινός τεχνικός, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ Ανδρών, το καλοκαίρι του 2023, πρόσφερε σημαντικές επιτυχίες στον σύλλογό μας, αλλά το κυριότερο, πρόσφερε ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Ο 63χρονος κόουτς πέρασε μία σεζόν στον Θρύλο, στην οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Επιπλέον, η ομάδα μας, με τον Ντανιέλ Καστελάνι «οδηγό», πραγματοποίησε μία σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία, με εξαιρετική παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο, στη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ συνέχισε ως τους «8» του CEV Cup. Η «ερυθρόλευκη» οικογένεια ευχαριστεί θερμά τον Ντανιέλ Καστελάνι και του εύχεται καλή επιτυχία στην καριέρα του και φυσικά, στο μεγάλο του όνειρο!».

Πριν τον Ολυμπιακό, τελευταία ομάδα που δούλεψε ήταν η Φενέρμπαχτσε, αλλά διεγνώσθη με καρκίνο. Γύρισε στην Αργεντινή για να κάνει θεραπείες δίπλα στην οικογένειά του στο Μπουένος Άιρες. Αποθεραπεύτηκε και το 2023 του ανέθεσαν την Εθνική γυναικών της Αργεντινής στην οποία πέρυσι δούλεψε παράλληλα με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Η ευχή όλων είναι και πάλι να βγει νικητής ο σπουδαίος Αργεντινός προπονητής και μύθος του παγκόσμιου βόλεϊ.