Xιλιάδες ιδιοκτήτες σκύλων συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια για να διεκδικήσουν το βραβείο για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου.

Η γιορτή ανέδειξε φέτος νικητή τον Wild Thang, ένα οκτάχρονο πεκινουά.

Η πρώτη του νίκη

Οκτώ σκύλοι διεκδίκησαν τον τίτλο στην έκθεση 2024 Sonoma-Marin Fair στην Petaluma της Καλιφόρνια. Τα περισσότερα από τα πλάσματα προέρχονταν από καταφύγια σκύλων πριν υιοθετηθούν.

Ο Wild Thang – από το Coos Bay του Όρεγκον – έχει συμμετάσχει σε πέντε εκδόσεις του διαγωνισμού World’s Ugliest Dog. Την Παρασκευή σημείωσε την πρώτη του νίκη.

Το πεκινουά που κατέκτησε την πρώτη θέση με την ιδιοκτήτριά του. Πηγή φωτό: Will Bucquoy for the Sonoma-Marin Fair

Είχε διαγνωστεί με κυνική σκωρίαση όταν ήταν κουτάβι 10 εβδομάδων, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των δοντιών του και προκαλώντας μυϊκή διαταραχή σε ένα από τα πόδια του.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού World’s Ugliest Dog διοργανώνουν τον διαγωνισμό κάθε χρόνο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Ο ιστότοπος σημειώνει ότι «ο διαγωνισμός μιλάει για τη σημασία της υπεράσπισης της λατρείας όλων των ζώων και των πλεονεκτημάτων της υιοθεσίας».

Η ιδιοκτήτρια του Wild Thang, Ann Lewis, μπορεί να περιμένει να λάβει 5.000 δολάρια για τη νίκη και μια εμφάνιση στην εκπομπή Today του NBC.

Δεύτερη και τρίτη θέση

Δεύτερος στον διαγωνισμό αναδείχθηκε ένας 14χρονος pug με το όνομα Rome.

Η δεύτερη θέση στο Rome ένα 14χρονο παγκ. Πηγή φωτό: Will Bucquoy for the Sonoma-Marin Fair

Το βάθρο στην τρίτη θέση συμπλήρωσε ένα λευκό σκυλί μικτής ράτσας 14 ετών με το όνομα Daisy Mae, το οποίο διασώθηκε από τους δρόμους σε ηλικία δύο ετών και έχει χάσει τα δόντια, τα μαλλιά και την όρασή του.

Τρίτη θέση στη Ντέιζι Μέι. Πηγή φωτό: Will Bucquoy for the Sonoma-Marin Fair