Στην ελληνική αγορά προσφέρονται η νέα V-Class , το μοναδικό πολυθέσιο με προδιαγραφές λιμουζίνας και η νέα EQV, την αμιγώς ηλεκτρική της έκδοση, τα νέα MPVs της Mercedes-Benz αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται χώρο για περισσότερους επιβάτες αλλά δεν κάνουν συμβιβασμούς στην πολυτέλεια, την άνεση και την κομψότητα.

Η Mercedes-Benz Vans με τα νέα μοντέλα EQV και V-Class παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πολυτέλειας και εκλεπτυσμένης αισθητικής με τις διαθέσιμες επιλογές ελκυστικών εκδόσεων σχεδίασης και εξοπλισμού: τη γραμμή AVANTGARDE για την EQV και τρεις επιλογές για τη V-Class: STYLE, AVANTGARDE και την επιβλητική EXCLUSIVE. Υπάρχουν επίσης προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού και σχεδίασης που υπογραμμίζουν το δυναμισμό της νέας V-Class, όπως το AMG Line και το πακέτο Night αλλά και το πακέτο EQV Design που αναδεικνύει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της EQV τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όλα τα μοντέλα συνδυάζουν πάντα υψηλό βαθμό λειτουργικότητας και άνεσης, κορυφαία ποιότητα, μοναδική σχεδίαση και άφθονο χώρο.

Νέα εξωτερική σχεδίαση που προσδίδει επιβλητική εμφάνιση

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τις νέες V-Class και EQV να ξεχωρίζουν είναι η εμφάνιση. Χάρη στην εξέλιξη της σχεδίασης, οι EQV και V-Class, αποκτούν αισθητική που τους δίνει μια ξεχωριστή και μοναδική θέση στην κατηγορία τους. Το νέο «πρόσωπο» των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές μορφές και έναν προφυλακτήρα που εμπνέει δυναμισμό.

Η νέα εσωτερική σχεδίαση ολοκληρώνει οπτικά την αναβαθμισμένη εμφάνιση, με κύριο χαρακτηριστικό της την ψηφιοποίηση. Το κόκπιτ των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz χαρακτηρίζεται κυρίως από την οθόνη αφής 12,3 ιντσών, τους νέους κομψούς αεραγωγούς και την τελευταία γενιά τιμονιών με αναγνώριση επαφής των χεριών με το τιμόνι. Η μοντέρνα υψηλής τεχνολογίας σχεδίαση αναβαθμίζει σε νέα επίπεδα τόσο το στυλ όσο και την αντιληπτή αξία των πολυθέσιων και των αυτοκινούμενων.

Προαιρετικά, η νέα κεντρική κονσόλα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση smartphone. Άλλα νέα χαρακτηριστικά ανέσεων, ορισμένα από τα οποία διατίθενται προαιρετικά, περιλαμβάνουν την KEYLESS λειτουργία πρόσβαση και εκκίνησης , θερμαινόμενο τιμόνι και κρυφό φωτισμό στο χώρο πίσω επιβατών που αναδεικνύει την πολυτελή αισθητική των νέων πολυθέσιων. Με 64 διαφορετικές επιλογές χρωματισμών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρει ακόμα πιο εξατομικευμένη και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Για πιο άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος, η V-Class και η EQV διαθέτουν επίσης συρόμενες πόρτες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος στο βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον, συνδυαστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτουν και ηλεκτρικό χειρόφρενο. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά ανέσεων.

Τα νέα μεσαία vans της Mercedes-Benz διαθέτουν την τελευταία γενιά infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) στο βασικό εξοπλισμό. Με το νέο MBUX, οι οδηγοί των V‑Class Marco Polo, V-Class και EQV απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

Η οθόνη αφής και ο διαισθητικός χειρισμός του MBUX παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις για διάφορες λειτουργίες του οχήματος, infotainment και άνεσης. Ο χειρισμός γίνεται από την κεντρική οθόνη, τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι ή μέσω της φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes» που έχει επίσης εξελιχθεί περαιτέρω. Άλλα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς MBUX περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, πρόσθετες λειτουργίες και προβολές που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση και την EQV, καθώς και στοιχεία υποστήριξης στάθμευσης που εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη.

Για πρώτη φορά, διατίθενται οι προσαρμοζόμενοι προβολείς MULTIBEAM LED με υποβοήθηση φώτων μεγάλης σκάλας PLUS. Αποτελούνται από 84 ξεχωριστά ελεγχόμενες λυχνίες LED που επιτρέπουν εξαιρετικά γρήγορη και ακριβή προσαρμογή των προβολέων στην εκάστοτε κατάσταση κυκλοφορίας. Το σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας MULTIBEAM LED PLUS φωτίζει συνεχώς τον δρόμο μπροστά χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

H νέα V-Class προσφέρεται σε τρία μήκη αμαξώματος (Compact, Long και Extra Long), ενώ η αμιγώς ηλετρική EQV σε δύο μήκη αμαξώματος. Το μεγάλο του πλεονέκτημα ότι μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα.

Η V-Class διατίθεται με τρεις εκδόσεις διαφορετικής ισχύος του 2λιτρου diesel και προεραιτικό σύστημα τετρακίνησης. Η ηλεκτρική EQV διατίθεται με δύο μεγέθη μπαταρίας, 60 και 90 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους.