Το IONIQ 5 N παρουσιάζει μια δυναμική  σχεδίαση που ξεπερνά την απλή αισθητική προσέγγιση και ενσωματώνει πολλά στοιχεία σχεδίασης που ενισχύουν τις επιδόσεις.

Το μοντέλο N διαφοροποιείται περαιτέρω από το IONIQ 5 με αλλαγή των αναλογιών του: πιο χαμηλό, πιο φαρδύ και με μεγαλύτερους τροχούς. Το IONIQ 5 N αποπνέει ένα πιο επιθετικό στήσιμο, το οποίο συμπληρώνεται από τους καινούργιους προφυλακτήρες που αυξάνουν το μήκος του εμπρός και του πίσω μέρους κατά 25 και 55 χιλιοστά αντίστοιχα. Είναι συνολικά 20 χιλιοστά πιο χαμηλό, 50 χιλιοστά πιο φαρδύ στο κάτω μέρος για να φιλοξενεί πιο φαρδιά ελαστικά και 80 χιλιοστά πιο μακρύ λόγω του πιο τονισμένου διαχύτη.

Η εμπρός και η πίσω ανάρτηση έχουν σχεδιαστεί σχολαστικά από την αρχή, βελτιστοποιώντας αποτελεσματικά την κινηματική ώστε να συνεργάζονται με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων και χαμηλώνοντας τη θέση του καθίσματος κατά συνέπεια και του κέντρου βάρους για να βελτιστοποιηθεί η οδηγική συμπεριφορά. Το IONIQ 5 N διατίθεται σε δέκα εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων δύο αποκλειστικών αποχρώσεων Hyundai N – Performance Blue Glossy και Performance Blue Matte. Ξεχωρίζει το νέο χρώμα έμφασης Hyundai N για τα EV, το Luminous Orange Matte.

Το εσωτερικό του IONIQ 5 N έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με ένα αγωνιστικό concept, δίνοντας προτεραιότητα στην ιδανική εργονομία του οδηγού με σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ N, με πιο χαμηλή θέση του καθίσματος, ένα νέο τιμόνι αποκλειστικά για το N με ειδικά πλήκτρα λειτουργίας και μια σταθερή κεντρική κονσόλα επίσης αποκλειστικά για το N. Τα καθίσματα διατίθενται σε μια επιλογή: δέρμα & Alcantara.

Το εσωτερικό του μεταδίδει την εμφάνιση της οικογένειας N με την εφαρμογή στοιχείων με το σήμα N, όπως στο τιμόνι, στα καθίσματα, στις πόρτες και τα μεταλλικά πεντάλ, που είναι σχεδιασμένη για οδήγηση σε πίστα.

Τα προγράμματα οδήγησης μπορούν να προσαρμοστούν και να αντιστοιχιστούν σε κάθε πλήκτρο σε διάφορους συνδυασμούς, ώστε να μεγιστοποιηθεί το fun to drive πνεύμα του IONIQ 5 N. Το κουμπί N Grin Boost (NGB), τοποθετημένο στις «3 η ώρα», επιτρέπει την άμεση και διαισθητική πρόσβαση στην κορυφαία επιτάχυνση και την οδηγική διασκέδαση για δέκα δευτερόλεπτα. Τα paddles είναι άριστα τοποθετημένα στα ακροδάχτυλα του οδηγού για την ενεργοποίηση των λειτουργιών N e-Shift και N Pedal, καθώς και των επιπέδων ανάκτησης όταν οι λειτουργίες αυτές δεν χρησιμοποιούνται.

Η κεντρική κονσόλα του IONIQ 5 N είναι βελτιστοποιημένη για οδήγηση στην πίστα με κατάλληλα στηρίγματα για τα πόδια, καθώς και με συρόμενο υποβραχιόνιο.

Λόγω του χαρακτήρα της οδήγησης N, τα πεντάλ του IONIQ 5 N είναι βελτιστοποιημένα για την ιδανική επαφή των ποδιών και την αποφυγή γλιστρήματός  σε συνθήκες οδήγησης σε πίστα που περιλαμβάνουν υπερστροφή, ντριφτ και πλαγιολισθήσεις. Το υποπόδιο είναι βελτιστοποιημένο ώστε να διατηρείται πάντα μια σταθερή στάση οδήγησης, ακόμα και στην ισχυρή επιβράδυνση. Ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός του πεντάλ διασφαλίζει το φρενάρισμα με το αριστερό πόδι.

Το IONIQ 5 N είναι εξοπλισμένο με μπαταρία τελευταίας γενιάς 84,0 kWh και με δύο ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν στις έως και 21.000 στροφές ανά λεπτό. Το αποτέλεσμα είναι μία απόδοση ροπής (478 kW/ 650 PS και 770 Nm και 448 kW/ 609 PS και 740 Nm με ενεργοποιημένο το NGB), με μετατροπέα δύο σταδίων στον πίσω κινητήρα για αυξημένη ισχύ με συνθήκες υψηλού φορτίου ή αυξημένη ενεργειακή απόδοση σε χαμηλό φορτίο.

Το IONIQ 5 N μπορεί να φτάσει τα 260 km/h και να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα (3,4 δευτερόλεπτα με ενεργοποιημένο το NGB). Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρει αυτονομία 448 χιλιόμετρα (WLTP).

Διαθέσιμο ήδη στην Ελληνική αγορά στην τιμή των 78.990€ (69.990€ με χρήση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»)

Μπαταρία τελευταίας γενιάς 84,0 kWh

  • Ισχύς: 478 kW/ 650 PS (με NGB) – 448 kW/ 609 PS
  • Ροπή: 770 Nm (με NGB) – 740 Nm-
  • Τελική ταχύτητα: 260 km/h