Κατάθεση που διήρκησε περίπου δύο ώρες έδωσε στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των υποκλοπών ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Η κατάθεσή του θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της έρευνας λόγω της θέσεως που κατείχε ωστόσο το περιεχόμενο της καλύπτεται από την απόλυτη μυστικότητα της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης.

Αποχώρησε από την πίσω πόρτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης αν και προσερχόμενος μπήκε από την κεντρική είσοδο του κτιρίου του Αρείου Πάγου εν τούτοις μετά το τέλος της εξέτασής του επέλεξε να αποχωρήσει υπό απόλυτη μυστικότητα προφανώς από το γκαράζ του δικαστικού κτιρίου για να αποφύγει δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες που τον ανέμεναν στην είσοδο.

Πλησιάζει στο τέλος η έρευνα

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τις τελευταίες μέρες όπως επισημαίνεται από δικαστικές πηγές η κινητικότητα που υπάρχει στην υπόθεση δείχνει ότι η σοβαρή αυτή έρευνα βρίσκεται στο τέλος της.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ο ανώτατος εισαγγελέας θα συντάξει το πόρισμα του και θα το παραδώσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο για τις επόμενες κινήσεις.