Αναστάτωση προκλήθηκε σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, αφού περίπου 100 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον από αυτήν, καθώς έκαναν έμετους και υψηλό πυρετό.

Τα συγκεκριμένα συμπτώματα πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα, όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης, ωστόσο κάποιοι γονείς φαίνεται να ανέφεραν ότι τα παιδιά τους εμφάνισαν σημάδια δηλητηρίασης με την κατασκήνωση να διαψεύδει τις εν λόγω αναφορές.

Η Μάγδα Αθητάκη, ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, μίλησε στο Live News και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το λάθος ήταν πως επέτρεψε να γίνει επισκεπτήριο στην κατασκήνωση.

«Έκανα τη βλακεία να κάνω επισκεπτήριο. Ήρθαν γονείς, άλλα παιδάκια. Το επισκεπτήριο έγινε το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν τα κρούσματα. Τη Δευτέρα άρχισα και έδιωχνα τα παιδιά που είχαν πυρετό».

Παράλληλα, τόνισε ότι τα παιδιά δεν αρρώστησα λόγω του νερού ή του φαγητού: «Εγώ έχω αναλύσεις και του δήμου και δικές μου. Μάλιστα, η τελευταία ανάλυση ήταν 19 Ιουνίου. Όταν έγινε το γεγονός, επειδή έχω ISO και κρατάω δείγματα φαγητού, την επόμενη μέρα τα έστειλα στο Χημείο. Βγήκε το αποτέλεσμα ότι τα δείγματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Σήμερα έστειλα αναλύσεις και για το νερό».

Σε άθλια κατάσταση τα παιδιά

Σύμφωνα με μητέρα ενός παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από την Δευτέρα  σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών με υψηλό πυρετό, «το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

Αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού

Η μητέρα ειδοποιήθηκε να παραλάβει το παιδί της και έφτασε στη κατασκήνωση στις 16:30 της ίδιας ημέρας. «Φτάνοντας αντίκρισα πολλά αυτοκίνητα και εξαγριωμένους γονείς, που είχαν έρθει για τον ίδιο λόγο, να πάρουν τα παιδιά τους σε άθλια κατάσταση».

Η ίδια, μιλώντας με τους υπεύθυνους στο ιατρείο της κατασκήνωσης, την ενημέρωσαν ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν γαστρεντερίτιδα. Όπως πρόσθεσε: «Αμφέβαλα διότι μεσολάβησαν λίγες μόνο ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. «Μύριζε σαν βόθρος» μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό».