Ανοίγει και επίσημα ο φάκελος της δολοφονίας της 54χρονης Jean Hanlon που διαπράχθηκε πριν από 15 χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης και είχε απασχολήσει εκτενώς τις Ελληνικές και Βρετανικές Αρχές.

Για να ανοίξει και ξανά η υπόθεση της δολοφονίας σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιμονή των τριών γιων της 54χρονης Jean Hanlon να βρουν την άκρη του νήματος και να μάθουν τι συνέβη στη μητέρα τους τη μοιραία νύχτα του Μαρτίου του 2009.

Οι γιοι της άτυχης γυναίκας όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν με κάθε τρόπο να αποδώσουν δικαιοσύνη, καθώς θεωρούν ότι ο άνθρωπος που της στέρησε τη ζωή και κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα ελεύθερος, ήταν άτομο που γνώριζε το θύμα.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι 15 και πλέον χρόνια μετά το τραγικό συμβάν στο κάδρο της έρευνας τίθεται και πάλι πρόσωπο το οποίο είχε καταστεί εξ αρχής ύποπτο, όμως δεν υπήρξαν στοιχεία που να το στείλουν κατηγορούμενο.

Ιδιωτικός ντετέκτιβ στις έρευνες

Με βάση τα όσα ανέφερε ο γιος της Jean Hanlon, ο νέος κύκλος έρευνας φέρει το «αποτύπωμα» του ιδιωτικού ντετέκτιβ, Χάρη Βεραμόν, και στηρίζεται ουσιαστικά στην επαναξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων που ήδη υπήρχαν στη δικογραφία αλλά δεν ήταν δυνατόν να αξιοποιηθούν στο παρελθόν καθώς δεν υπήρχε συγκριτικό δείγμα ταυτοποίησης ή ακριβέστερα αναγνώρισης.

Τώρα, όπως υποστηρίζεται, μέσα από την έρευνα που διενήργησε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ ίσως έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να γίνει μία προσπάθεια αξιοποίησης του επίμαχου «δείγματος» σε συνδυασμό με μία κατάθεση προσώπου που ανήκε στο οικείο περιβάλλον του θύματος.

Η εισαγγελέας Ηρακλείου έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου της οικογένειας κ. Απόστολου Ξυριτάκη ώστε να ανοίξει ξανά ο φάκελος και να διερευνηθούν συγκεκριμένες πτυχές και αυτό σίγουρα ικανοποιεί απόλυτα τους γιους του θύματος.

Η δολοφονία της Jean Hanlon

Να σημειωθεί ότι το πτώμα της 54χρονης, η οποία επέλεξε να ζήσει στην Κρήτη μία όμορφη και ήρεμη ζωή, εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, δηλαδή στις 9 Μαρτίου του 2009.

Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό μέσα στη θάλασσα συνέπεια κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους, αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα.

Τελικώς ο θάνατός της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας αναπόφευκτα νέα τροπή στις έρευνες.