Για την ποινική μεταχείριση του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Καίτης, του γιου τους Τζώρτζη και δύο ακόμα συνεργατών τους, οι οποίοι ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι – κατά περίπτωση – για σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως και για την τύχη των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, αποφασίζουν σήμερα οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου, έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, γράφεται ο επίλογος της πρωτοβάθμιας δίκης.

Ο ιδρυτής της εταιρείας που είχε απλώσει το δίκτυο των καταστημάτων της σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού, αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας. Η σύζυγός του Καίτη Κουτσολιούτσου κηρύχθηκε ένοχη, κατά μετατροπή της κατηγορίας, για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σε ό,τι αφορά τον γιο τους Τζώρτζη οι δικαστές ψήφισαν υπέρ της ενοχής του για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Για το νεότερο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, καθώς και για εγκληματική οργάνωση, αδίκημα για το οποίο κρίθηκαν επίσης αθώοι και οι πέντε καταδικασθέντες.