Συναγερμός έχει σημάνει από χθες σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, όπου φιλοξενούνται παιδιά από έξι έως 12 ετών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περίπου 100 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν από την κατασκήνωση.

Τα παιδιά έκαναν αρκετούς έμετους και παρουσίασαν υψηλό πυρετό, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Πάντως, κάποιοι γονείς φαίνεται να υποστήριξαν ότι τα παιδιά τους εμφάνισαν σημάδια δηλητηρίασης με την κατασκήνωση να διαψεύδει τις εν λόγω αναφορές.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από την Δευτέρα σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών με υψηλό πυρετό, «το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

Η απάντηση της διεύθυνση της κατασκήνωσης

Όπως διαμηνύει η διεύθυνση της κατασκήνωσης, η απομάκρυνση των παιδιών οφείλεται σε συμπτώματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας και «σε καμία περίπτωση σε τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στo Facebook.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποτροπή της επιχειρούμενης σκόπιμα δυσφήμησης της κατασκήνωσης μας δια της διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δηλητηριάσεως των κατασκηνωτών μας από το φαγητό ή το νερό της κατασκήνωσης μας (παρα το γεγονός ότι η Κατασκηνωση υδροδοτείται από τον οικείο δήμο), αναρτώνται τα χορηγούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας μετά από ειδικό εργαστηριακό έλεγχο που είχε προηγηθεί της εμφανισθείσας, αν υπαίτια για την Κατασκήνωση μας, ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε περιορισμένο αριθμό κατασκηνωτών μας σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Κατασκήνωση μας 700 Κατασκηνωτές, Στελέχη και Υπαλληλικό προσωπικό δεν παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα», αναφέρει η ανακοίνωση.