Πέθανε ο ηθοποιός Ανδρέας Μαριανός σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτηση στα social media ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, ενώ η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, στις 12:30 μ.μ. στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Αναλυτικά, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «Ο Ανδρέας Μαριανός δεν είναι δυστυχώς πια εδώ… Αντίο Ανδρέα… αγαπημένε φίλε και συνάδελφε… Φιλόσοφε ερευνητή της ζωής και της τέχνης… Έφυγες βασανισμένος από πολλά προβλήματα αλλά αγάπησες την τέχνη μας και την υπηρέτησες με αυταπάρνηση. Θα σε αποχαιρετήσουμε το Σάββατο 12.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου».

Το καλλιτεχνικό έργο του

Ο Α. Ι. Μαριανός σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο. Εργάζεται σε διάφορες ειδικότητες στον Κινηματογράφο ή την τηλεόραση και σαν ηθοποιός. Διετέλεσε μέλος του «Θεάτρου των Καιρών» της Ε. Βασιλικιώτη, του θιάσου «Σελανα» της Β. Δούκα, του «Τραίνου στο Ρουφ» της Τ. Λύγαρη και της «ομάδας ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ».

Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στο ρόλο του Μυνχάουζεν στο ομότιτλο έργο της Ν. Νικολάου. Ντούμπλαρε με τη φωνή του αρκετές ταινίες με σημαντικότερη τις «Κρυστάλλινες Νύχτες» της Τ. Μαρκετάκη και τα βραβευμένα ντοκυμανταίρ «ET EN ARCADIA EGO» του Αλ. Παπαηλιού και το «ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» του Γ. Λάμπρου.

Σκηνοθέτησε 10 ταινίες μικρού μήκους που τιμήθηκαν με διάφορα βραβεία, τηλεοπτικά επεισόδια της σειράς «Εσύ Αποφασίζεις», ντοκυμανταίρ, 26 εκπομπές του μονοκάμερου, το 2006, «Άξιον Εστί» του Β. Βασιλικού και πάνω από 100 βιντεοκλίπς με γνωστούς καλλιτέχνες.