Συναγερμός σήμανε στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το «Icon of the Seas», όταν την Τετάρτη (26/6) ξέσπασε φωτιά.

Το πλήρωμά του κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο, καθώς το γιγάντιο σκάφος ήταν ελλιμενισμένο στην Κόστα Μάγια του Μεξικού.

Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, επιβεβαίωσε στο CNN Travel εκπρόσωπος της εταιρείας εκμετάλλευσης του πλοίου, της Royal Caribbean. Επίσης, εξήγησε ότι όλο το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Εκπρόσωπος του κρουαζιερόπλοιου είπε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι η συνολική ζημιά στο πλοίο ήταν ελάχιστη.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ανακοινώσεις ειδοποίησαν τους επιβάτες για το τι συνέβαινε.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μια ομάδα του Icon of the Seas στο Facebook μίλησαν για μικρή αναστάτωση στην κρουαζιέρα τους, αλλά οι διαδικασίες επανήλθαν γρήγορα στο κανονικό.

Μιλώντας στο CNN Travel, εκπρόσωπος της Royal Caribbean εξήγησε ότι οι μικρές φωτιές «δεν είναι συχνές, αλλά και όχι ασυνήθιστες» σε κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνήθως αντιμετωπίζονται γρήγορα και με ελάχιστη αναστάτωση στους επιβάτες.

Δείτε βίντεο από την κατάσβεση της φωτιάς

Ποιο είναι το Icon of the Seas

Το Icon of the Seas είναι ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Τέθηκε σε λειτουργία το 2024 και έχει μήκος σχεδόν 365 μέτρα και βάρος 250.000 τόνους.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να μεταφέρει σχεδόν 10.000 άτομα. Έχει 20 καταστρώματα, το δικό του θαλάσσιο πάρκο, πισίνες, σπα, θέατρα, εμπορικά κέντρα, ακόμη και ένα εσωτερικό καταρράκτη 17 μέτρων.

Επίσης, διαθέτει την πρώτη αιωρούμενη πισίνα υπερχείλισης εν πλω, καθώς και τη μεγαλύτερη πισίνα εν πλω (τη Royal Bay των 151.416 λίτρων) και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο εν πλω (το Absolute Zero, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πατινάζ ή να παρακολουθήσουν μια παράσταση).

Οι οκτώ διαφορετικές «γειτονιές» του Icon of the Seas έχουν σχεδιαστεί για να απευθύνονται σε επιβάτες διαφορετικών ηλικιών και αναγκών, από οικογένειες με μικρά παιδιά (όπως η γειτονιά Surfside) μέχρι ταξιδιώτες που επιδιώκουν διακοπές μόνο για ενήλικες (όπως η γειτονιά Chill Island). Οι υπόλοιπες έξι είναι οι Royal Promenade, Central Park, AquaDome, The Hideaway, Thrill Island, Suite.