Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η αγαπημένη εφηβική σειρά «Μπέβερλι Χιλς» έριξε αυλαία και η αγαπημένη ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι μιλά για την απόλυσή της από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Μπρέντα.

Ενώ μιλούσε με την Kelly Ripa για το Let’s Talk Off Camera, η 53χρονη ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι κατηγόρησε ανοιχτά τους πρώην συμπρωταγωνιστές της για την απόλυσή της από το «Μπέβερλι Χιλς».

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον παραγωγό οδήγησαν τελικά και στον έξοδο της Μπρέντα από τη σειρά και μάλιστα σε μια περίοδο που περνούσε αρκετές δυσκολίες η Σάνεν Ντόχερτι.

«Ένιωσα, ξέρεις, ειλικρινά φοβισμένη, οπότε δεν είναι μόνο ότι με απέλυσαν επειδή αργούσα. Ήταν και όλη η κακή δημοσιότητα που με ακολούθησε» εξήγησε η Σάνεν Ντόχερτι στην Kelly Ripa.

«Το καστ αποφάσισε συλλογικά ότι δεν ήταν καλό για το «Μπέβερλι Χιλς» πια. Ήταν το καστ που προγραμμάτισε την τηλεφωνική κλήση με τον Άαρον Σπέλινγκ και του είπαν πως ‘είναι πάρα πολύ. Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε άλλο με αυτό. Μας κάνει κακό. Ήρθε με τρεις ώρες καθυστέρηση» επισήμανε η Σάνεν Ντόχερτι.

«Δεν ήξερα πολλά από αυτά μέχρι πολύ αργότερα. Η Τόρι Σπέλινγκ ήταν απλά στο podcast μου. Μου είπε πολλά από αυτά. Και ο Μπράιαν Όστιν Γκριν μου είπε πολλά από αυτά. Αλλά κατά κάποιον τρόπο ήξερα ότι δεν ήταν πραγματικά η απόφαση του παραγωγού Άαρον Σπέλινγκ» επισήμανε χαρακτηριστικά η Σάνεν Ντόχερτι.

«Δεν ήταν ότι κοίταξε μια μέρα και είπε ‘αυτό είναι πολύ για εμάς’. Δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Ήταν έξυπνος. Καταλάβαινε ότι εγώ, ως Μπρέντα, ήμουν ένα σημαντικό κομμάτι για τη σειρά και ναι είχα κάποια κακή δημοσιότητα αλλά την ίδια στιγμή ήμουν εξώφυλλο στο Rolling Stone και σχεδόν σε όλα τα εξώφυλλα. Οπότε ήταν πολύ σημαντικό. Αυτό τροφοδοτούσε τη δημοσιότητα και ανέβαζε τα νούμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Σάνεν Ντόχερτι.

Το θέμα της απόλυσης της Σάνεν Ντόχερτι έχει συζητηθεί από την ίδια και τους συμπρωταγωνιστές της στο podcast της Let’s Be Clear With Shannen Doherty.

Σε ένα επεισόδιο, ο τηλεοπτικός της αδερφός Jaston Priestley υποστήριξε πως ο γάμος της με τον Ashley Hamilton κατέρρεε εκείνη την εποχή, αναφέροντας πως είχε εθισμό στα ναρκωτικά που επηρέασε την ικανότητά της να είναι επαγγελματίας.

Τελικά η Σάνεν Ντόχερτι απολύθηκε από το Μπέβερλι Χιλς. Όταν οι θαυμαστές της δημοφιλούς σειράς συντονίστηκαν για την 5η σεζόν ανακάλυψαν πως ο χαρακτήρας της Μπρέντα έφευγε για Αγγλία για να παρακολουθήσει μια σχολή υποκριτικής.

Η αποκάλυψη της Τόρι Σπέλινγκ για τη Σάνεν Ντόχερτι

Η Τόρι Σπέλιγνκ ανοίχτηκε για τον ρόλο της Σάνεν Ντόχερτι που απολύθηκε από τη σειρά στην ειδική εκπομπή του 2015 «Tori Spelling: Celebrity Lie Detector». Εκείνη την εποχή ισχυρίστηκε πως σημειώθηκε κάποιου είδους σωματική διαμάχη ανάμεσα στη Σάνεν Ντόχερτι και την Τζένι Γκαρθ προτού τηλεφωνήσει στον πατέρα της για να απαλλαγεί από την ηθοποιό.

«Ένιωθα σαν να ήμουν μέρος ενός κινήματος που στοίχισε σε κάποιον τα προς το ζην. Ήταν φτικτό άτομο; Όχι. Ήταν μια από τις καλύτερες φίλες που είχα ποτέ» είχε πει με δάκρυα στα μάτια.

Παρά το γεγονός πως ο Άαρον Σπέλινγκ απέλυσε τη Σάνεν Ντόχερτι από την τηλεοπτική σειρά, συνεργάστηκε ξανά μαζί της για την τηλεοπτική σειρά Charmed.

«Από όταν μου έστειλαν το σενάριο για τις ‘Μάγισσες’, τη στιγμή που κάποιος μου είπε ότι ήταν του Άαρον Σπέλινγκ, το πέταξα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου. Σκεφτόμουν ‘δεν θα ξανασυνεργαστώ με αυτόν τον άντρα’. Αλλά το έκανα γιατί ήταν πραγματικά πολύ καλό και έπρεπε να πάρω αποφάσεις για το κάστινγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σάνεν Ντόχερτι.

«Σε ήθελε. Ήξερε ότι σε χρειαζόταν» επισήμανε η Ripa, πριν η Σάνεν Ντόχερτι παραδεχτεί ότι συνήλθε γρήγορα. «Οπότε απολύθηκα από το Μπέβερλι Χιλς και ανέκαμψα πολύ γρήγορα» επισήμανε η διάσημη ηθοποιός.