Την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για τα κακουργήματα του βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια πρότεινε προς τους δικαστές και τους ενόρκους ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo και ο κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η Αμαλία, αναφερόμενη στις ερωτικές πράξεις, μίλησε για απειλές όπως τότε τις καταλάβαινε, ότι θα γίνουν ρεζίλι οι γονείς της και άλλα και εξαιτίας αυτών πιέστηκε να προβεί στις ερωτικές πράξεις. Ο κατηγορούμενος τα αρνείται αυτά.

Ωστόσο είναι καταγεγραμμένο στην απολογία του, ότι είπε «έκανα λάθος και έπρεπε να περιμένω και να το ήθελε», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός περιγράφοντας τα δεδομένα της υπόθεσης. Και πρόσθεσε πως «μέσα στο δικό του μυαλό, ίσως να πίστευε πως ό,τι και να γίνει θα καλυφθεί με το γάμο» .

«Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός. Χρησιμοποίησε εξαναγκαστικά μέσα – υπήρχε διαφορά εμπειρίας 16 ετών – και θεωρούσε πως οι πράξεις αυτές δεν ήταν εξαναγκαστικές. Ερωτική αυτοδιάθεση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει, γιατί πρέπει να προστατέψουμε το ίδιο το άτομο. Υπήρξαν κουβέντες του κατηγορούμενου που στο ανήλικο μυαλό λειτούργησαν για να την εξαναγκάσουν στις πράξεις αυτές» είπε σε μια αποστροφή της αγόρευσης του.

«Θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος και έχει διαπράξει τις πράξεις αυτές, αλλά δεν είναι ένα τέρας», ανέφερε ο εισαγγελέας εισηγούμενος την ενοχή του κατηγορούμενου που καθόταν στο εδώλιο.

Απήγγειλε Ερωτόκριτο στην απολογία του

Νωρίτερα, ο προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος απήγγειλε στην απολογία του Ερωτόκριτο και Σιδηρόπουλο, επανέλαβε, όπως έχει πει από την αρχή, πως εκείνος την αγάπησε πραγματικά, αλλά η Αμαλία δέχθηκε πλύση εγκεφάλου από τη μητέρα της για να πιστέψει ότι βιάστηκε.

«Εγώ έκανα ένα λάθος και κάπως πρέπει να εξιλεωθώ. Είναι ανατριχιαστικό, ακραίο, απρεπές. Η φυλακή είναι μεγάλο σχολείο… η κατηγορία, η συκοφαντία είναι σαν μια πέτρα στο κεφάλι. Όταν κατηγορήθηκα, είχα χιλιάδες πέτρες από τους τηλεδικαστές, τους δημοσιογράφους, που βίασαν τη δική μου ψυχή. Όταν όλοι μαζί σε κατηγορούν, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να γυρίσεις την πλάτη σου και να κάνεις την πορεία σου. Ο λόγος που βγήκα στην τηλεόραση ήταν να με δει η Αμαλία. Είχα την αίσθηση ότι στο πρωτόδικο θα σπάσει, γιατί δεν μπορεί όλες αυτές οι αναμνήσεις να τις μετέτρεψε σε βιασμό», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, αρνούμενος την πράξη του βιασμού.

Η επίθεση κατά της Σοφίας Μπεκατώρου

Μάλιστα, στράφηκε κατά της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία πρώτη άνοιξε το κύκλο του ελληνικού metoo, έσπασε τη σιωπή της αναφερόμενη στην προσωπική της υπόθεση και έγινε παράδειγμα για πολλές γυναίκες, τις οποίες βοήθησε να βγουν από τη θέση του σιωπηλού μάρτυρα και να σπάσουν τη δική τους σιωπή.

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «ψεύτικη και χυδαία» την καταγγελία της Ολυμπιονίκη για το προσωπικό της περιστατικό, υποστηρίζοντας πως όλα έγιναν για την ανατροπή τής τότε διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. «Μαζί πήγε και η Αμαλία. Πίστευε ότι θα βγει αλώβητη και θυματοποίησε τον εαυτό της, γιατί το θύμα το αγαπάει ο κόσμος και ήθελε να αποκτήσει δόξα», ισχυρίσθηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δύο πλευρών και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.