Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στην Τουρκία με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδα να ευχαριστεί τον Τούρκο πολιτικό για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε.

«Είναι πάντα μεγάλη χαρά μου να βρίσκομαι στην Τουρκία και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη. Και είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχω δουλέψει ιδιαίτερα για την ελληνοτουρκική φιλία, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ιδιαίτερα οι προοδευτικές δυνάμεις, οι προοδευτικοί πολιτικοί, την προσπάθεια για την καλυτέρευση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και για να δημιουργήσουμε, όπως είναι το όραμά μας, μια κοινωνία ειρήνης, ισότητας και αλληλεγγύης», προσέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Σας καλωσορίζω, τόσο ως δήμαρχος όσο και ως σοσιαλδημοκράτης»

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη. «Η Ελλάδα είναι μια γειτονική χώρα και οι σχέσεις μας είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σε μένα» τόνισε χαρακτηριστικά και καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα «τόσο ως δήμαρχος όσο και ως σοσιαλδημοκράτης».

Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη χθες στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κυπριακό, εκφράζοντας τη στήριξή του στο ψήφισμά του το οποίο καλεί την Τουρκία να επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της την περιοχή των Βαρωσίων και να τεθεί η περιοχή υπό τον έλεγχο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπως προβλέπουν τα σχετικά ψηφίσματα.

Όπως τόνισε στην παρέμβασή του, πρέπει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται από τις Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προς όφελος όλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ξέρετε καλά ότι πάλεψα για μια τέτοια λύση ως πρωθυπουργός.