Όταν ο πρίγκιπας Χάρι άφησε πίσω του το Ηνωμένο Βασίλειο με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ήλπιζε ότι θα καταφέρει να αιχμαλωτίσει τις καρδιές των πολιτών. Κάτι που τελικά φαίνεται να καταφέρνει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Η δημοτικότητα του πρίγκιπα Γουίλιαμ είναι τόσο ισχυρή που ξεπερνά βαριά ονόματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ενώ μένει πια εκεί ο πρίγκιπας Χάρι.

Η εταιρεία Analytics Gallup ρώτησε τους ψηφοφόρους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής τη γνώμη τους για 15 μεγάλα ονόματα στην παγκόσμια σκηνή το 2023 και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου βρέθηκε στην κορυφή, ξεπερνώντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν είναι μόνο τα μέλη του κοινού που συμπαθούν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά και η σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ και ο 34χρονος σύντροφός της Travis Kelce.

Η εταιρεία Analytics Gallup δεν έκρυψε την έκπληξή της για το γεγονός πως ένας Άγγλος πρίγκιπας ξεπερνά τους δημοκρατικά εκλεγμένους και διορισμένους ηγέτες του έθνους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ίσως χρειαστεί να κοιτάξουν πέρα από τα σύνορά τους για να βρουν δημόσια πρόσωπα για τα οποία η πλειοψηφία των Αμερικανών αισθάνεται καλά. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί μπορούν να συμφωνήσουν».

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν πάνω από 1.000 ενήλικες σε εθνικό επίπεδο και ρωτήθηκαν αν είχαν θετικές ή δυσμενείς απόψεις για τα 15 πρόσωπα.

Το 59% των ερωτηθέντων είχε θετικά αισθήματα για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και το 22% αρνητική στάση.

Θέλουν αφαίρεση των τίτλων για πρίγκιπα Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ

Την ίδια χρονιά, μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Newsweek διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αφαιρεθούν οι τίτλοι από τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2023, διαπίστωσε πως το 45% των Αμερικανών είναι υπέρ της απώλειας των βασιλικών τίτλων από τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, το 26% ήταν αντίθετο στην ιδέα και το 28% δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κατάφερε να κερδίσει την κορυφή και αυτό ήταν αναμφίβολα αποτέλεσμα της επιτυχίας της περιοδείας του στο Big Apple τον Σεπτέμβριο του 2023 για την προώθηση του Earthshot Prize, καθώς ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συναντήθηκε με εκατοντάδες θαυμαστές του ενώ περιόδευε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.