Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουνίου στην περιοχή της Κερατέας, στην Αττική.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις περιοχές Φέριζα και Όλυμπο, περί τις 08:40, ενώ κατακαίει χαμηλή βλάστηση.

Περίπου στις 09:10 ήχησε το 112 στην περιοχή, καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Φέριζα και Όλυμπο να απομακρυνθούν προς την Παλαιά Φώκαια.

Η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας:

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργούν 48 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.  Περί τις 10:30 η φωτιά οριοθετήθηκε.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής:

Δείτε βίντεο:

Εκτροπές στην κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς

Η τροχαία, λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς, διενεργεί εκτροπές στην οδό Αιγιαλείας από το ύψος της οδού Δάφνης έως το ύψος της οδού Αριστοδίκου, όπως και στην οδό Αριστοδίκου από τη λεωφόρο Αναβύσσου.

Σε συναγερμό η πυροσβεστική σε έξι περιφερειακές ενότητες

Συναγερμός σε έξι περιφερειακές ενότητες για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4) σήμανε σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει στις περιφέρειες Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) και Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας).

Σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας

Λόγω του συναγερμού τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των έξι Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα, για αυτές περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι αυτών των περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ειδήσεις Σήμερα: