Μεγάλη είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Σέριφο, ενώ επί τόπου αρχικά έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.

«Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι Σερίφου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις», αναφέρει σε ανάρτησή της η Πυροσβεστική.

Στη συνέχεια, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ αυξήθηκαν παράλληλα και τα εναέρια μέσα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο νησί μεταβαίνουν επίσης πυροσβεστικές δυνάμεις και από την Σύρο και, συγκεκριμένα, επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Μεγάλη η φωτιά – Εκκενώνουν επτά περιοχές

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά το πρώτο μήνυμα του «112» για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου προς την Σέριφο, ήχησε και δεύτερο.

Λίγο πριν από τις 20.00 ήχησε για δεύτερη φορά το «112» ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, κινδυνεύουν σπίτια αυτή την ώρα, ενώ στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το δεύτερο μήνυμα καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι Σερίφου να απομακρυνθούν προς την Χώρα Σερίφου μέσω Κουταλά.

Περίπου στις 21:00 εστάλη νέο, τρίτο μήνυμα από το «112», το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια & Καράβι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Λιβάδι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».