Αρκετά μακριά από εδώ και η αλήθεια είναι αρκετά μακριά και από τα φώτα της δημοσιότητας, υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας με τον οποίο ασχολούνται περισσότεροι απ’ όσοι νομίζουμε.

Το Κόπα Αμέρικα, άλλωστε, δεν προσεγγίζει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα ούτε στο ελάχιστο το ενδιαφέρον που υπάρχει για το EURO το οποίο διεξάγεται τις ίδες μέρες στη Γερμανία. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Στις ΗΠΑ χτυπάει η καρδιά του Κόπα Αμέρικα και σε όλες τις χώρες της Αμερικής ασχολούνται με αυτό πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ασχολούνται με τα… δικά μας.

Εκεί λοιπόν πριν από λίγα 24ωρα υπήρχε ένας «Ελληνας» που έκλεψε την παράσταση. Μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή του Αρη, Αλβάρο Σαμόρα, ο οποίος είναι διεθνής με την Κόστα Ρίκα, ομάδα που έκανε τη μεγάλη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής.

Κράτησε στο μηδέν τη Βραζιλία και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απ’ αυτή. Ο Σαμόρα ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του. Είχε 12/16 πάσες τη στιγμή που μπήκε σε 12 μονομαχίες και κατάφερε να κερδίσει τις 7 εξ αυτών. Είχε τέσσερις πετυχημένες ντρίμπλες και ήταν εκείνος που απασχόλησε όσο κανένας άλλος την άμυνα των Βραζιλιάνων. Ναι, δεν ασχολούμαστε μαζί του όσο με τον Τσέριν, τον Σπόραρ, τον Μλαντένοβιτς, τον Ζίφκοβιτς, τον Γκατσίνοβιτς. Ομως ασχολούνται μαζί του σύλλογοι που τον έχουν στη λίστα τους.

Τα βλέμματα πάνω του

Ο προπονητής της Κόστα Ρίκα, Γκουστάβο Αλφαρο, τον έχει στα βασικά του πλάνα και αν ο Σαμόρα δείξει το ίδιο πρόσωπο και στη συνέχεια του τουρνουά, δεν αποκλείεται σύντομα να έρθει πρόταση προς τον Αρη. Εναν Αρη που δεν… καίγεται να τον πουλήσει μεν, πλην όμως βλέπει να του παρουσιάζεται μια παρόμοια ευκαιρία με εκείνη του Πάλμα για τον οποίο η Σέλτικ πλήρωσε ένα αρκετά μεγάλο ποσό προκειμένου να τον κάνει δικό της. Τα μάτια μας, λοιπόν, θα πάνε και εκεί και το επόμενο ραντεβού του Σαμόρα είναι τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη 1 π.μ. στο ματς της Κόστα Ρίκα με την Κολομβία.