Σε μια γνώριμη πίστα θα τρέξουν σήμερα,  οι 20 πιλότοι της F1. Ο θίασος μεταφέρεται στην πίστα της Αυστρίας,  που βρίσκεται στα βουνά της Στυρίας γνωστή και ως Red Bull Ring. Η τωρινή αγωνιστική διαδρομή δημιουργήθηκε το 1996. Το κύριο χαρακτηριστικό της πίστας του Σπίλμπεργκ είναι ότι έχει 10 στροφές, όντας οι λιγότερες που υπάρχουν στο καλεντάρι της Formula1.

Tο Γκραν Πρι της Αυστρίας ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο για το δίδυμο Φερστάπεν-Red Bull καθώς στον εντός έδρας αγώνα για τη Formula 1, το δίδυμο κέρδισε το  Σπριντ και σημείωσε την pole position στο 11ο από τα 24 φετινά Γκραν Πρι

Η συγκεκριμένη πίστα έχει μήκος 4,318 χιλιόμετρα και η συνολική απόσταση που θα καλυφθεί σε διάρκεια 71 γύρων, είναι 306,452 χιλιόμετρα. Τον περσινό αγώνα τον είχε κερδίσει ο Μαξ Φερστάπεν. Φέτος, η άνοδος της ΜcLaren ίσως να φέρει ανακατατάξεις και σε αυτόν τον αγώνα!

Ο Φερστάπεν έχει κερδίσει στους τελευταίους αγώνες σε Ισπανία και Καναδά και απολαμβάνει μια διαφορά 69 βαθμών, από τον δεύτερο Lando Norris. Οι Red Bull έχουν κερδίσει σε επτά από τους δέκα αγώνες φέτος και θέλουν να συνεχίσουν το σερί στην έδρα τους.