Στα αρκετά περιστατικά πυρκαγιών που ξέσπασαν σήμερα αναφέρθηκε ο πυρομετεωρολόγος, Γιώργος Παπαβασιλείου, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές εκτάσεις που είχαν καεί πρόσφατα, μειώνουν την καύσιμη ύλη για τη φωτιά, με αποτέλεσμα ο έλεγχός τους να είναι πιο εύκολος.

«Η πυρκαγιά στην Σταμάτα είναι η πιο επικίνδυνη φωτιά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πυρομετεωρολόγος.

«Καθοριστική η πτώση των ανέμων»

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαβασιλείου, η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί προς το βράδυ, καθώς θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και θα αυξηθεί η υγρασία.

«Οι άνεμοι εξασθενούν και αυτό είναι στα θετικά. Σε όλες τις περιοχές αναμένουμε μειωμένους ανέμους από τις βραδινές ώρες» ανέφερε ο πυρομετεωρολόγος Γιώργος Παπαβασιλείου.

Σε επιφυλακή η Κρήτη τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου, η αυριανή ημέρα θα είναι αρκετά δύσκολη για τις περιοχές της νότιας Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας να έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ειδικότερα, για την Κρήτη προβλέπεται πολύ υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς (κατηγορίας 4).