Ζητώ τη στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημοποιώντας την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Μιλώντας για τους λόγους που επέλεξε να είναι τώρα υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και όχι μετέπειτα, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε πως «οι συνθήκες επιβάλλουν το πότε. Ο χρόνος έχει ρήξεις και ρωγμές και δεν είναι στατικός όπως κάποιοι νομίζουν. Τώρα αποδομείται σε ακραίο ρυθμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα η αποχή είναι πρωτοφανής και ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα και οδηγείται σε ακραίους δρόμους, Σε ό,τι με αφορά θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με αυτήν την ευθύνη».

Παράλληλα ο Χάρης Δούκας συμφώνησε με τον οδικό χάρτη που εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις εσωκομματικές εκλογές.

Ανέφερε εκ νέου τη δέσμευσή του να παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων ανεξαρτήτου αποτελέσματος. «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση, γιατί είναι αμοιβαίο πλεονέκτημα για την πόλη και το Κίνημα. Είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο που δυναμώνει τον θεσμό», υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

«Πρέπει να ξανά κάνουμε μεγάλο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ»

Τόνισε επίσης «πως στον δήμο της Αθήνας δώσαμε μια μεγάλη μάχη που οι περισσότεροι θεωρούσαν χαμένο. Όχι για να κερδίσουμε τον Κασσελάκη αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες. Έχουμε ανάγκη από ηγεσία που θα κάνει πράξη το μαζί. Μόνος κανένας δεν μπορεί. Αυτό το σχέδιο και αυτούς τους στόχους μπορώ να υπηρετήσω. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας».

Μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας ανέφερε ότι «πρέπει να ξανά κάνουμε μεγάλο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Να ξανά γίνουμε κόμμα μελών και όχι στελεχών και μηχανισμών. Να δώσουμε ρόλο στον καθένα».