Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους εκλεκτούς του Βασίλη Σπανούλη, γνωστοποιώντας την 12αδα της Εθνικής ομάδας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά (2-7/7), στο οποίο η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι 12 παίκτες που αποφάσισε να κρατήσει ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι εξής: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νικ Καλάθης, Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαίτζάκης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης.

Ο Μιχάλης Λούντζης και ο Νίκος Χουγκάζ ήταν οι δύο τελευταίοι παίκτες που έκοψε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεχωρίζει φυσικά στην τελική 12αδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική ομάδα αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό Τουρνουά την Τετάρτη στις 21:00 απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ την Πέμπτη την ίδια ώρα αντιμετωπίζει την Αίγυπτο.

Ακόμη και μία νίκη θα της αρκεί για να προκριθεί στον ημιτελικό του Σαββάτου που θα γίνει στις 17:30, όπου εφόσον κερδίσει θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την Κυριακή στις 21:00.

Η 12αδα της Εθνικής