Η Μαρία Σάκκαρη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στην αναμέτρησή της με την Μακάρτνεϊ Κέσλερ για τον 1ο γύρο του Wimbledon, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να επικρατεί με 6-3, 6-1 και να παίρνει το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο του φημισμένου Grand Slam.

Η Σάκκαρη έχει την ευκαιρία να προχωρήσει αρκετά στη διοργάνωση αφού το τέταρτο του ταμπλό που συμμετέχει δεν έχει βαριά ονόματα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα, νικήτρια του Australian Open.

Νωθρό ξεκίνημα και μετά… περίπατος

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έψαχνε να βρει τα πατήματά της στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν είχε ρυθμό, στη συνέχεια όμως και μετά το μπρέικ που δέχτηκε από την αντίπαλο της αφυπνίστηκε. Πήρε άμεσα πίσω το break και στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα, μην αφήνοντας περιθώρια στην προερχόμενη από τα προκριματικά αντίπαλό της (Νο 119 στον κόσμο) να αντιδράσει.

Η Σάκκαρη πήρε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3, ενώ «έσπασε» το σερβίς της Αμερικανίδας με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Η Κέσλερ «απάντησε» προσωρινά με το δεύτερο break της στο ματς (1-1) και στο επόμενο γκέιμ προηγήθηκε 40-0, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με πέντε διαδοχικούς πόντους πήρε ξανά το «πάνω χέρι» και δεν απειλήθηκε καθόλου στο υπόλοιπο του αγώνα, φτάνοντας στο 6-1 και την πρόκριση.

Στον 2ο γύρο, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Ολλανδή Αράντσα Ρους (Νο 56 στον κόσμο) και την Κινέζα Γιουέ Γιουάν (Νο 39).

Ειδήσεις Σήμερα: