Θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης έπεσε το πρωί της Τρίτης (02/07) ο Παναγιώτης Στάθης με ένα τεράστιο «γιατί» να πλανάται γύρω από τη δολοφονία του. Οι σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στο Νέο Ψυχικό με τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής να καλούνται να ρίξουν «φως» στο μυστήριο.

Ο Παναγιώτης Στάθης ήταν ένας από τους πλέον δικτυωμένους τοπογράφους της Μυκόνου. Η καριέρα του ξεκινά το μακρινό 1997 και έχει στο παλμαρέ του πολλά πετυχημένα deal στη Μύκονο ενώ με τη πάροδο του χρόνου κατάφερε να αποκτήσει οικόπεδα και ακίνητα στο νησί των ανέμων και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Γνωστοί και φίλοι μιλούν για τον Παναγιώτη Στάθη με τα καλύτερα λόγια. Τον χαρακτηρίζουν εξαιρετικό τοπογράφο, που δούλευε πολύ σκληρά.

Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού τουλάχιστον τρεις φορές

Στον πολυετή του εργασιακό βίο φέρεται να έχει έρθει σε σύγκρουση με διάφορους επιχειρηματίες ενώ όπως αποκάλυψε το in, ο 54χρονος, είχε πέσει παλαιότερα θύμα ξυλοδαρμού. Δύο φορές στη Μύκονο χωρίς να τις έχει καταγγείλει και μια φορά στο Γαλάτσι με αυτή να είναι η μοναδική φορά που προσέφυγε στην αστυνομία.

Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και μαζί με αδελφικό του φίλο ίδρυσαν τοπογραφική εταιρεία (ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2022 με έδρα την οδό 25η Μαρτίου στο Ψυχικό) που εκτός από την Μύκονο δραστηριοποιόταν και στον Ιο, την Πάρο, την Αντίπαρο και την Ρουμανία.

Φέρεται να είχε κερδίσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ με τα λεφτά αυτά να επενδύονται στην ομόρρυθμη τεχνική εταιρεία SKS Survey που είχε με τον φίλο και συνέταιρό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εξετάζεται η δραστηριότητά του όσον αφορά τοπογραφικές γνωματεύσεις που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει παλαιότερες υποθέσεις της επονομαζόμενης «μαφίας της Μυκόνου», προκειμένου να βρει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας.

Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, περιμένουν από τον συνέταιρο του θύματος -που ήταν και αυτός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν- να τους δώσει πληροφορίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αν είχαν ανοιχτές υποθέσεις και πιθανούς «εχθρούς».

Καρτέρι θανάτου

Πληροφορίες θέλουν ο δράστης να είχε στήσει καρτέρι θανάτου. Όταν το θύμα έφτασε στην οδό 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Νέο Ψυχικό, ο οδηγός της μηχανής, τον πλησίασε, έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε.

Στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκαν δέκα κάλυκες, αλλά όπως ακούγεται και από το ηχητικό ντοκουμέντο, ο δράστης πυροβόλησε περισσότερες φορές.

Ακούστηκαν στη γειτονιά οι πυροβολισμοί

Εν τω μεταξύ, κάμερα ασφαλείας από παρακείμενο κτήριο κατέγραψε στις 08:23 το ηχητικό ντοκουμέντο της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Αρχικά ακούγονται 16 πυροβολισμοί και μετά από μια μικρή παύση, άλλοι τέσσερις που παραπέμπουν στις χαριστικές βολές.

«Από τους ήχους από ηχητικά που ακούγονται φαίνεται ότι πρέπει να άλλαξε κάποια στιγμή, γεμιστήρα. Δηλαδή οι σφαίρες πρέπει να είναι 20. Το πιστόλι είναι μέχρι 16 σφαίρες, άρα άλλαξε γεμιστήρα. Τον ήθελαν νεκρό» σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της νοτιοανατολικής Αττικής.