Φως στα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, πατέρα δύο παιδιών, στο Ψυχικό, προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι έμπειροι αστυνομικοί εξετάζουν το παρελθόν του 54χρονου και πιθανές ανοιχτές υποθέσεις από το παρελθόν, καθώς ο 54χρονος είχε πέσει παλαιότερα θύμα ξυλοδαρμού.

Τότε η επίθεση είχε συνδεθεί με την δραστηριότητα του στα νησιά των Κυκλάδων (σε Μύκονο, Πάρο και Ίο), όπου έκανε τοπογραφικές μελέτες σε ακίνητα, ενώ είχε ασχοληθεί και με αγοραπωλησίες ακινήτων όπου είχαν δημιουργηθεί τριβές.

Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει παλαιότερες υποθέσεις της επονομαζόμενης «μαφίας της Μυκόνου», προκειμένου να βρει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας.

Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, περιμένουν από τον συνέταιρο του θύματος -που ήταν και αυτός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν- να τους δώσει πληροφορίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αν είχαν ανοιχτές υποθέσεις και πιθανούς «εχθρούς».

Στόχος ο 54χρονος

Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκαν νωρίς το πρωί στον τόπο της δολοφονίας στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό εντόπισαν περίπου 20 κάλυκες από πιστόλι των 9mm.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου οι μισές σφαίρες βρήκαν στόχο, με τον δράστη να πυροβολεί σε δύο δόσεις, όπως φαίνεται και στο ηχητικό ντοκουμέντο από το συμβάν.

Αρχικά για δέκα φορές και στη συνέχεια να αλλάζει γεμιστήρα και να πυροβολεί και άλλες τόσες, αποτελειώνοντας το θύμα του.

«Από τους ήχους από ηχητικά που ακούγονται φαίνεται ότι πρέπει να άλλαξε κάποια στιγμή, γεμιστήρα. Δηλαδή οι σφαίρες πρέπει να είναι 20. Το πιστόλι είναι μέχρι 16 σφαίρες, άρα άλλαξε γεμιστήρα. Τον ήθελαν νεκρό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της νοτιοανατολικής Αττικής.

Το γεγονός ότι το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε την ώρα της δολοφονίας το θύμα ήταν δηλωμένο στα στοιχεία του συνεταίρου του στην εταιρία, δημιούργησε αρχικά την εντύπωση ότι ίσως να ήταν άλλος ο στόχος της δολοφονικής επίθεσης.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, το συγκεκριμένο όχημα το οδηγούσε το θύμα και όχι κάποιος άλλος, τονίζοντας ότι ο στόχος του εκτελεστή ήταν ο 54χρονος τοπογράφος.

Είχε προσλάβει φρουρό και είχε αλεξίσφαιρα τζάμια

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν την πληροφορία ότι το θύμα κυκλοφορούσε με φρουρό στο πρόσφατο παρελθόν, μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Παράλληλα, βλέποντας κανείς το αμάξι που οδηγούσε ο 54χρονος θα δει ότι τα τζάμια στο αυτοκίνητο ήταν αλεξίσφαιρα, κάτι που σημαίνει ότι είχε φόβο για τη ζωή του.

Το όχημα που οδηγούσε ο 54χρονος

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε το θύμα μεταφέρθηκε στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να ελεγχθεί για στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στην υπόθεση.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει ήδη πλούσιο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που διέθετε η επιχείρηση του 54χρονου, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο δολοφόνος πιθανόν να γνώριζε την ύπαρξή τους, ωστόσο να αδιαφόρησε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης φέρεται να ακολούθησε το θύμα του από το σπίτι του μέχρι την εταιρεία στο κέντρο του Ψυχικού και προχώρησε στη δολοφονία, μόλις ο 54χρονος σταμάτησε το όχημα για να παρκάρει.