Μαφιόζικη εκτέλεση σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στο Ψυχικό έγινε μετά τις 8 το πρωί όταν ένας άγνωστος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε με περισσότερες από 8 σφαίρες έναν 54χρονο τοπογράφο που δραστηριοποιείτο στην Μύκονο.

Ο τοπογράφος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του όταν ένας άνδρας, με μια μηχανή μικρού κυβισμού και φορώντας κράνος στο κεφάλι τον πλησίασε και άρχισε να τον «γαζώνει» αδειάζοντας πάνω του δυο γεμιστήρες από ένα 9άρι πιστόλι και στην συνέχεια έφυγε.

Στο σημείο εντοπίστηκαν περισσότεροι από 20 κάλυκες ενώ αίσθηση προκαλεί στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο εκτελεστής αγνόησε τις δεκάδες κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Στα χέρια των Αρχών βίντεο από κάμερες ασφάλειας

Η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο και από την δολοφονία αλλά και από την πρόβα που έκανε ο εκτελεστής 24 ώρες πριν την εκτέλεση που έχουν καταγράψει τον δολοφόνο.

Οι κινήσεις του εκτελεστή «μαρτυρούν» πως είχε γίνει πρόβα πριν την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης(02/07), 90 λεπτά πριν τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης του θύματος μαζί με το μαύρο μηχανάκι του.

Το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη μέρα νωρίς το πρωί, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικές αρχές από το βιντεοληπτικό υλικό.

Κάποια δεδομένα αυτής της εκτέλεσης κάνουν εντύπωση όμως στους αστυνομικούς. Ένα από αυτά είναι ότι ο εκτελεστής είχε σχεδιάσει με πρωτοφανή τρόπο λεπτομέρειες της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ παρατήρησαν πως στην πλαστή πινακίδα που έφερε η μηχανή του εκτελεστή, φαίνεται ακόμη και η σφραγίδα ΚΤΕΟ.

Το ντοκουμέντο

Οι πυροβολισμοί, στη μαφιόζικη εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου μηχανικού, καταγράφονται σε ηχητικό ντοκουμέντο που βρίσκεται στην κατοχή του MEGA το οποίο σοκάρει.

Ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης εκτελεί με απόλυτη ακρίβεια το φονικό σχέδιό του. Με 20 σφαίρες σε διάστημα μόλις 24 δευτερολέπτων δολοφονεί τον 54χρονο, ενώ εκείνος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Νέο Ψυχικό.

Καρέ-καρέ η εν ψυχρώ εκτέλεση

Η ώρα είναι 23 λεπτά μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης και το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του τοπογράφου έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Ο τοπογράφος έχει ξεκινήσει από το σπίτι του στο Χαλάνδρι και σε λίγα λεπτά φτάνει στη συμβολή των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου οπού βρίσκεται η επιχείρηση, που διατηρούσε με τον συνέταιρό του. Ο δράστης φέρεται όλο αυτό το διάστημα, επί 3,5 περίπου χιλιόμετρα, να τον ακολουθεί.

Μόλις ο 54χρονος σταθμεύει το μαύρο όχημα με τα φιμέ τζάμια, ο δράστης με τη μοτοσικλέτα, φορώντας μαύρα ρούχα και λευκό κράνος, προσεγγίζει την πόρτα του οδηγού. Βγάζει το εννιάρι πιστόλι και μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα πυροβολεί 16 φορές.

Δεν σταματάει εκεί. Με απόλυτα κυνικό και ψύχραιμο τρόπο, αλλάζει γεμιστήρα και 15 δευτερόλεπτα μετά ανοίγει ξανά πυρ σημαδεύοντας τέσσερις φορές ακόμη το θύμα του, δίνοντάς του τα τελειωτικά χτυπήματα.

Ο επαγγελματίας δολοφόνος αδιαφορεί για τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και για τις κάμερες ασφαλείας. Εκτελεί και εξαφανίζεται με το σκούτερ που φέρεται να οδηγούσε από το σημείο, με τις αρχές να “ξεσκονίζουν” βίντεο από την περιοχή, για να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου.

Ο 54χρονος δεν είχε κανένα περιθώριο φυγής

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος, δεν ήταν δικό του, αλλά συνεργάτη του όμως σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εκείνος που το χρησιμοποιούσε καθημερινά. Ο δράστης τον εγκλώβισε, με τρόπο τέτοιο, ώστε το θύμα να μην έχει το παραμικρό περιθώριο διαφυγής και αντίδρασης.

Ο 54χρονος που δολοφονήθηκε ήταν πατέρας δυο παιδιών και στο παρελθόν είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο Χαλάνδρι.

Το θύμα δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ελληνική αστυνομία και φαίνεται πως για δεκαετίες δραστηριοποιούνταν με μεγάλα έργα στη Μύκονο και σε άλλα, μεγάλα νησιά.

Με βάση τον τρόπο που έδρασε ο εκτελεστής, στην αστυνομία εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ηθικός αυτουργός να ήθελε να στείλει μήνυμα σε άλλα άτομα, μέσω της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου.

Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο παρελθόν – Κυκλοφορούσε με σωματοφύλακα

Ο 54χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο παρελθόν και κυκλοφορούσε με σωματοφύλακα. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το 2021 μετά τον ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί ο 54χρονος είχε πληρώσει προκειμένου να έχει ασφάλεια.

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτή τη ασφάλεια την είχε ο τοπογράφος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή αν την είχε μόνιμα από το 2021 και μετά.

Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στη Μύκονο

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου αιφνιδίασε την τοπική κοινωνία της Μυκόνου.

Η εν ψυχρώ δολοφονία στο Ψυχικό άφησε πίσω έναν νεκρό και πλείστα ερωτήματα, για το κίνητρο της μαφιόζικης, δολοφονικής επίθεσης, με τις Αρχές να αναζητούν τις απαντήσεις στο παρελθόν του θύματος και στις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Οι δουλειές στη Μύκονο

Ο 54χρονος ήταν από τους πιο γνωστούς τοπογράφους των Κυκλάδων κι εκείνος με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στη Μύκονο.

«Είχε συμβάλει πάρα πολύ στον καθορισμό της Ζ.Ο.Ε.(σ.σ: Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου), που υπάρχει εδώ στη Μύκονο. Ήταν από τους πιο παλιούς εδώ στο νησί. Σε ό,τι παλιό τοπογραφικό έχω μπει, ήταν δικά του όλα», ανέφερε τοπογράφος της Μυκόνου.

Το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως στη Μύκονο, τα τελευταία τουλάχιστον 24 χρόνια. Μάλιστα, ο 54χρονος απέκτησε κι ο ίδιος αρκετά οικόπεδα και ακίνητα, τόσο στο «νησί των ανέμων», όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

«Από το 1997 εργαζόταν κι έκανε τοπογραφικά στα νησιά μας και στη Μύκονο. Ασχολείτο μόνο με τη δουλειά του και δεν έδινε δικαιώματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα που μάθαμε τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο του τοπογράφου», ανέφερε ο δήμαρχος της Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο έργα και αγοραπωλησίες ακινήτων, όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και σε Ίο, Πάρο και Σέριφο, ενώ τα τελευταία χρόνια οι επαγγελματικές δραστηριότητες του 54χρονου και του συνεταίρου του είχαν επεκταθεί και στην Ρουμανία.

Είχε πέσει θύμα επιθέσεων στο παρελθόν

Ο 54χρονος, που δεν έχει ποινικό μητρώο, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, όταν και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για την πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.

«Την ώρα που έφθασα σπίτι με περίμενε μία μηχανή. Στην οποία επέβαινε ένας άνδρας. Μόλις με είδε άρχισε να με ξυλοκοπεί. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Αμέσως μετά ανέβηκε πάλι στη μηχανή του κι εξαφανίστηκε», είχε πει στην κατάθεσή του ο 54χρονος.

Από τότε πρόσεχε και μου έλεγε «το νησί είναι επικίνδυνο». Είχε πάει στη ΓΑΔΑ, ερευνούσαν οι αρχές, δεν ξέρω αν είχαν βρει κάτι. Μου είχε πει ότι είχε αναφέρει κάποιους υπόπτους που αυτός ήξερε, εννοώ ηθικούς αυτουργούς ας πούμε.

Το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης φέρεται να είχε δεχθεί επίθεση δύο ακόμη φορές στη Μύκονο, αλλά δεν προέβη σε καταγγελία.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο Π… είχε δοσοληψίες με δράστες με, με… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, με οικονομικά συμφέροντα, με τέτοια πράγματα. Εγώ, ξέρω έναν άνθρωπο όπως τον έζησα 25 χρόνια, ο οποίος ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις», δήλωσε φίλος του θύματος στο MEGA.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στα νησιά έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών ενώ εξετάζονται και οι παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο 54χρονος.

Πηγή: megatv.com