Στη σύλληψη ενός  άνδρα για πρόκληση φωτιάς στη Νέα Ραιδεστό του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΙΠΥΝ Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη του άνδρα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο άνδρας προκάλεσε την πυρκαγιά κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Παράλληλα, εκτός από τη σύλληψη, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.856,25 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω του ανέμου χαμηλής έντασης που έπνεε στην περιοχή. Η πυροσβεστική υπηρεσία με 20 άνδρες και 8  οχήματα περιόρισε την πυρκαγιά και λίγο αργότερα την κατέσβησε επιτυχώς.

Στιγμιότυπο από το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά στη Νέα Ραιδεστό

Πρόστιμο σε άνδρα για εκτέλεση εργασιών στη Βόλβη

Ακόμη, σήμερα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,5 ευρώ, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 2ου πυροσβεστικού σώματος Θεσσαλονίκης, σε ημεδαπό.

Ο άνδρας προέβη σε εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Σελάδι», του δήμου Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά από την πυροσβεστική.