ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ούτε μέσα στην αίθουσα θα είναι εύκολη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ούτε έξω από αυτήν: εργαζόμενοι της «Αυγής» που παραμένουν σε απεργία μετά το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας αναμένεται να βρεθούν έξω από την Κουμουνδούρου για να διαμαρτυρηθούν – δεν είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανησυχούν για την έλλειψη πλάνου απορρόφησής τους και για τις δουλειές τους. Ο Κασσελάκης, που γνωρίζει πως το θέμα θα συζητηθεί και εντός, αναμένεται να περιγράψει αναλυτικά την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος, υπενθυμίζοντας και παρόμοια απόφαση του ίδιου οργάνου για κλείσιμο της «Αυγής» πριν αυτός αναλάβει τα ηνία.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΛΙΑ

Τι κάνει αυτές τις μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου; Βρίσκεται στη Σάμο, για το γνωστό «Συμπόσιο», και πριν από δύο μέρες επισκέφτηκε το Κουσάντασι και την πλατεία Ειρήνης και Φιλίας, όπου πριν από χρόνια είχε φυτέψει μαζί με τον Ισμαήλ Τζεμ, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, μια ελιά – σύμβολο της συνεργασίας των δύο λαών. Αυτήν την ελιά θυμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός στην ανάρτησή του, ενώ κατά την επίσκεψή του άφησε και μερικά λουλούδια στο μνημείο που χτίστηκε για τον πρώην ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

ΑΔΙΑΚΟΠΑ

Για όλη την κοινωνία το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει, για το ΠΑΣΟΚ όμως είναι προεκλογική περίοδος. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι ο δικός τους εκλογικός κύκλος δεν έχει κλείσει – οι υποψήφιοι μάλλον θα τις χαλάσουν τις διακοπές τους φέτος. Δεν είναι οι μόνοι, γιατί όλη η Κεντροαριστερά βρίσκεται σε σχετικό αναβρασμό. Θεωρητικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεκινήσει τις προσυνεδριακές συζητήσεις εν όψει των καταστατικών αλλαγών (αν και η αλήθεια είναι ότι πρέπει πρώτα να λύσει πιο βασικά θέματα). Ποιος σίγουρα θα πάει διακοπές; Ο Αλέξης Τσίπρας, που καμία διάθεση δεν έχει να σηκώσει το γάντι που του ρίχνει επανειλημμένα ο Κασσελάκης.

ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ

Η είδηση δεν ήταν αληθινή, αλλά γράφτηκε: ο Χάρης Δούκας, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έτρωγαν τάχα μαζί σε εστιατόριο πίσω από το Χίλτον. Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασαν βιντεάκια για να δείξουν πως εκείνη την ώρα έβλεπαν ματς του Euro, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «ό,τι τρελό κι αν εφεύρετε, δεν σας φοβόμαστε». Τι δείχνει η συγκεκριμένη ψευδής είδηση; Πως το θέμα των συγκλίσεων των προοδευτικών δυνάμεων θα απασχολήσει, θετικά και αρνητικά, και το κόμμα που έχει εκλογική αναμέτρηση στον ορίζοντα του φθινοπώρου, αλλά και το άλλο. Οχι πως υπήρχε αμφιβολία.