Πρώτα τα ευχάριστα. Επέστρεψε ο Κασσελάκης. Δεν ξέρω από πού επέστρεψε αλλά είμαι βέβαιος πως θα ξαναφύγει σύντομα για Σπέτσες και μετά για Κρήτη όπου «σήμερα γάμος γίνεται».

Υστερα τα δυσάρεστα. Κακά τα ψέματα, όταν λείπεις χάνεις κεφάλαια.

Ο Καραμανλής, για παράδειγμα. Ελειπε τόσα χρόνια και δεν πληροφορήθηκε τι έγινε στην Ουκρανία.

Να του το θυμίσουμε. Η «ρωσική εισβολή» δεν συνιστά «επαρκή δικαιολογία», ούτε καν «δικαιολογία». Συνιστά καραμπινάτη εισβολή, η άμυνα στην οποία είναι αυτονόητη και δεν έχει ανάγκη από καμία δικαιολογία.

Να σημειώσουμε δε για να ολοκληρώσουμε την ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού πως δεν «υπερθεματίζει σε φιλοπόλεμη συμπεριφορά» εκείνος που (όπως η Ευρώπη) βοηθάει τον αμυνόμενο να αμυνθεί.

Αλλά ο τραμπούκος που επιτίθεται και εισβάλλει σε ένα ανεξάρτητο κράτος επειδή έτσι του κάπνισε.

Τα λέμε αυτά διότι οφείλουμε να ενημερώνουμε τους απόντες.

Και πάλι καλά που δεν ζήτησε ο Καραμανλής να βοηθήσουμε τον Πούτιν. Διότι τον άκουγε κι ο Σαμαράς που δεν το έχει σε τίποτα μετά την Τουρκία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία να κηρύξει τον πόλεμο και στον Ζελένσκι.

Ευτυχώς η ενημέρωση των πρώην ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες απώλειες κι επιστρέψαμε στο Euro όπου το μοντέλο είναι το ίδιο. Διάφοροι πρώην ποδοσφαιριστές σχολιάζουν τις φάσεις.

Από όλα αυτά συγκρατώ τη χαρά του Αντώναρου που θυμήθηκε τα παλιά κι ενθουσιάστηκε με τους πρώην – τους πρωθυπουργούς, όχι τους ποδοσφαιριστές…

Του άξιζε μια χαρά. Τόσα χρόνια βάζει υποψηφιότητα παντού και δεν βγαίνει πουθενά. Μου λένε πως ετοιμάζεται να βάλει και για υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φοβούμαι πως ούτε εκεί θα βγει.

Επιστρέφω όμως στον Κασσελάκη. Διότι όσο έλειπε νίκησε η Λεπέν στη Γαλλία κι αναρωτιέμαι τι έγινε εκείνο το Ιδρυμα Κασσελάκη εναντίον της Ακροδεξιάς που θα είχε και γραφεία στο Μανχάταν.

Δεν πρόλαβε να οργανωθεί; Μπερδεύτηκε με τα μαύρα και τα άσπρα;  Ή μήπως το «σύστημα» που μάχεται τον Κασσελάκη απέκρυψε από τους γάλλους ψηφοφόρους ότι ο Κασσελάκης έχει κοτζάμ Ιδρυμα εναντίον της Ακροδεξιάς;

Πράγμα που σημαίνει ότι οι Γάλλοι ψήφισαν ανενημέρωτοι και ανυποψίαστοι. Διότι εγώ προσωπικά αποκλείω να είχαν ενημερωθεί οι Γάλλοι για τις απόψεις του Κασσελάκη και να έκαναν του κεφαλιού τους.

Αν όμως ήξεραν και παρ’ όλα αυτά ψήφισαν τη Λεπέν, καλά να πάθουν.

Τώρα θα αναγκαστεί το Ιδρυμα Κασσελάκη να ανοίξει γραφεία και στο Παρίσι. Ασε που μπορεί να στείλουμε τον Αυγενάκη να τους πλακώσει όλους στις σφαλιάρες.