Στην ιστορική πίστα του Σίλβερστον, ένα παλιό αεροδρόμιο του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, διεξάγεται το 12ο φετινό Grand Prix.

Είναι μια ιστορική πίστα, εκεί όπου έκανε πρεμιέρα ο θεσμός το 1950. Τότε είχε αναδειχθεί νικητής ο Nίνο Φαρίνα με Alfa RomeoΣήμερα, σε μια ακτίνα 100 km από τη σύγχρονη πίστα του Σίλβερστον, έχουν την έδρα τους οι περισσότερες ομάδες: Aston MartinMercedesRed BullAlpineHaasMcLaren και Williams.

Αναμφίβολα, είναι η περιοχή που χτυπά η καρδιά της Formula 1.  Ως πίστα το Σίλβερστον, είναι το απόλυτο τεστ αεροδυναμικής απόδοσης. Δεν έχει μεγάλες ευθείες, δεν έχει αργές στροφές, δεν έχει σημεία ακραίου φρεναρίσματος.

Στους 11 προηγούμενους αγώνες, είχαμε 5 διαφορετικούς νικητές: Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, Μαξ Φερστάπεν, έχει κερδίσει σε 7 αγώνες και προηγείται με 237 βαθμούς. Ο Λάντο Νόρις, που έχει κερδίσει στο Μαϊάμι, ακολουθεί με 156 βαθμούς, ο Σαρλ Λεκλέρκ έχει 150 βαθμούς, με τη νίκη στο Μονακό, και ο Κάρλος Σάινθ βρίσκεται στους 135 βαθμούς, με τη νίκη στην Αυστραλία. Στην Αυστρία, την προηγούμενη Κυριακή 30 Ιουνίου, η μάχη για τη νίκη ανάμεσα στον Φερστάπεν και τον Νόρις, κατέληξε σε σύγκρουση, από την οποία ωφελήθηκε ο Ράσελ. Ο Βρετανός πήρε τη 2η νίκη της καριέρας του, με την αναβαθμισμένη Mercedes και πηγαίνει μ’ άλλον αέρα στον αγώνα της πατρίδας του, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα.

Ο αγώνας διαρκεί 52 γύρους. Πέρυσι, στο Σίλβερστον κέρδισε η Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν και πρόπερσι η Ferrari με τον Κάρλος Σάινθ. Η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο για βροχή την Παρασκευή, στις ελεύθερες δοκιμές και βελτίωση του καιρού, το Σάββατο, στις κατατακτήριες δοκιμές, με μικρή πιθανότητα βροχής, την Κυριακή, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές για την εποχή, κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου.