Με επίσημη επιστολή εδώ και δύο χρόνια η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ενημερώσει το κράτος, και όχι μόνο, για την επιτακτική ανάγκη περισυλλογής τεσσάρων παρατημένων σκαφών από τη μαρίνα Ζέας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ, διότι υπήρχε ο κίνδυνος να βυθιστούν, κάτι το οποίο, μεταξύ άλλων, θα επέφερε και σοβαρή ρύπανση της θάλασσας.
Πέραν των άλλων προβλημάτων, η παρουσία των σκαφών εμπόδιζε και την προπόνηση των αθλητών της κωπηλασίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
Παρά τις οχλήσεις και τις προειδοποιήσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός επί δύο χρόνια δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα σκάφη τελικά να βυθιστούν.
Μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη, με υψηλό περιβαλλοντικό κόστος, το κράτος μπήκε στη διαδικασία να απομακρύνει τα παρατημένα σκάφη από τη μαρίνα.
Τα οποία όμως είχαν πια σαπίσει. Και η «λύση» που προκρίθηκε για να απομακρυνθούν, ήταν να τα σπάσουν μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να μολυνθεί η θάλασσα με σκουπίδια και πετρέλαιο.
Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες έχει δημιουργηθεί μια πλωτή χωματερή, μια απαράδεκτη κατάσταση, η οποία εγκυμονεί κινδύνους και για την υγεία.
Περιβαλλοντική ρύπανση
Η δυσοσμία στην περιοχή είναι έντονη και οι προπονήσεις της κωπηλασίας έχουν ματαιωθεί, αφού δε γίνεται πλέον ούτε καν να πλησιάσει κανείς τα νερά αυτά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη μαρίνα.
Περαιτέρω, η διαδικασία της απομάκρυνσης των σκαφών κράτησε περισσότερες ημέρες από όσες κανονικά θα χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά και η λειτουργία της μαρίνας.