Ιστορικό χαμηλό με περίπου 108 έδρες σημείωσε το Συντηρητικό Κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις βρετανικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (4/7), με νικητή τους Εργατικούς και τον Κιρ Στάρμερ, οι οποίο συγκέντρωσαν κάτι παραπάνω από 400 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Ο Ρίσι Σούνακ —λίγες ώρες μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll κι έχοντας κρατήσει την έδρα του στο Richmond του Yorkshire— σε δημόσια ομιλία παραδέχτηκε την ήττα του και είπε πως κάλεσε τον Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρεί.

Τη στιγμή λοιπόν της παραδοχής της ήττας του στις βρετανικές εκλογές συνέβη κάτι το αναπάντεχο. Ο youtuber και φαρσέρ Niko Omilana εμφανίστηκε πίσω από τον βρετανό πρωθυπουργό κρατώντας ένα μεγάλο χαρτί με το γράμμα «L» υποδηλώνοντας τη λέξη «Loser» δηλαδή χαμένος.

Δείτε το βίντεο:

Ο Omilana εμφανίστηκε φορώντας ένα ζευγάρι παιδικά γυαλιά. Επιπλέον κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις βρετανικές εκλογές συγκεντρώνοντας 160 ψήφους.

Ο youtuber έχει σχεδόν 7.5 εκατομμύρια followers στο Διαδίκτυο και είναι γνωστός για τις φάρσες του.

Βρετανικές εκλογές: «Σήμερα η εξουσία θα αλλάξει χέρια»

Στην ομιλία του ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την «ευθύνη» για την ήττα του κόμματός του.

«Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε αυτές τις γενικές εκλογές και έχω τηλεφωνήσει στον Sir Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρώ για τη νίκη του», δήλωσε συγκεκριμένα.

«Σήμερα η εξουσία θα αλλάξει χέρια με ειρηνικό και ομαλό τρόπο, με καλή θέληση από όλες τις πλευρές. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας δώσει σε όλους μας εμπιστοσύνη στη σταθερότητα και το μέλλον της χώρας μας.

»Ο βρετανικός λαός έβγαλε μια απογοητευτική ετυμηγορία απόψε. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε και να σκεφτούμε και αναλαμβάνω την ευθύνη για την απώλεια. Για τους πολλούς καλούς και σκληρά εργαζόμενους υποψηφίους των Συντηρητικών που έχασαν απόψε παρά τις άοκνες προσπάθειές τους… Λυπάμαι», κατέληξε ο βρετανός πρωθυπουργός.