Με τον – απαγορευμένο στη Γερμανία – χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων επιχείρησαν να παρελάσουν νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο Τούρκοι φίλαθλοι, λίγο πριν την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκίας-Ολλανδίας. Η γερμανική αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει την πορεία των οπαδών της Τουρκίας, καθώς κατευθύνονταν στο Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας,  για να υποστηρίζξουν την ομάδα του στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

«Άκρως επικίνδυνες» οι συνθήκες του αγώνα

Περισσότεροι από 3000 αστυνομικοί περιφρουρούν σήμερα την κίνηση των φιλάθλων, καθώς οι συνθήκες γύρω από τον ποδοσφαιρικό αγώνα έχουν χαρακτηριστεί «άκρως επικίνδυνες».

Στο στάδιο θα βρίσκεται απόψε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμα του προκειμένου να ταξιδέψει στο Βερολίνο και να υποστηρίξει την εθνική ομάδα της χώρας του, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χειρονομία του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του επί της Αυστρίας με τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» και τιμωρήθηκε για αυτό από την UEFA με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών.

demiral

O πανηγυρισμός του Ντεμιράλ που έγινε αφορμή για την τιμωρία του από την UEFA

Η υπόθεση αναζωπύρωσε και στην Γερμανία την συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων», η οποία θεωρείται εξτρεμιστική και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες, να τεθεί εκτός νόμου, όπως συνέβη το 2019 στην Αυστρία.

Προκλητικό κάλεσμα των Toύρκων ultras

Σε μια προκλητική κίνηση οι  Τούρκοι οπαδοί καλούν τον κόσμο που θα βρεθεί σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Βερολίνο για το παιχνίδι με την Ολλανδία να σχηματίσει το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων.

Η τουρκική ομοσπονδία και ο ποδοσφαιριστής που πανηγύρισε μετά το παιχνίδι με την Αυστρία σχηματίζοντας το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων αποφάσισαν να συνεχίσουν την κόντρα τους με την UEFA πηγαίνοντας την υπόθεση στο CAS.  Μεταξύ άλλων οι Τούρκοι υποστήριξαν πως το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων περιλαμβάνεται στην τουρκική παράδοση για πάνω από χίλια χρόνια και το χρησιμοποιούσαν οι λαοί στην Ανατολία, την Κεντρική Ασία και σε πολλά μέρη του κόσμου.