Στο Προολυμπιακό τουρνουά Μπάσκετ 2024 στις 3 και 7 Ιουλίου ζήσαμε κάτι εντυπωσιακό στο ημίχρονο. Είδαμε τον Νίκο Γκάλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη να πρωταγωνιστούν σε ένα inclusive dance που δεν θα ξεχάσουμε.

Με πρωταγωνίστρια την Λωξάνδρα Λούκας, την πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που έπαιξε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ζήσαμε ένα χορευτικό show υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ρήγου με +80 χορευτές/τριες, μουσικοί, παίκτες/τριες του μπάσκετ, άτομα με αναπηρίες και μη, χορεύοντας όλοι για την ισότητα και τη συμπερίληψη.

Όλοι ίσοι, Όλοι Εδώ… Όχι αποκλεισμός

Το απόλυτο «soundtrack» – ο ύμνος του Ευρωμπάσκετ του 1987 ξεσήκωσε το κοινό και με τον MC Yinka στο μικρόφωνο λέγοντας: «Όλοι ίσοι, Όλοι Εδώ… Όχι αποκλεισμός» βιώσαμε ένα inclusive dance experience που δεν έχουμε ξαναδεί σε ημίχρονο.

Άτομα με και χωρίς αναπηρίες μαζί με τον Νίκο Γκάλη στις 3 Ιουλίου και τον Δημήτρη Διαμαντίδη στις 7 Ιουλίου, ήταν οι πρωταγωνιστές που συμμετείχαν στο ηχηρό μήνυμα για την αξία της συμπερίληψης και της ισότητας. Όλοι μαζί στον αγώνα για τον σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

Ένα dance που χαρήκαμε όλοι και ξεσηκωθήκαμε πιστεύοντας σε έναν κόσμο με σεβασμό για όλους, όπως ακριβώς όταν ο Νίκος Γκάλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης αγκάλιασαν τη Λωξάνδρα Λούκας.

Το OUR Final Countdown είναι το πρώτο inclusive dance experience σε ημίχρονο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγχαρητήρια για την ιδέα στους διοργανωτές.